Categorieën

Service

Man rekende op telefoonkopers, niet op overvallers

Man rekende op telefoonkopers, niet op overvallers
Nieuws

Man rekende op telefoonkopers, niet op overvallers

  • Redactie
  • 03-07-2021
  • Nieuws
Man rekende op telefoonkopers, niet op overvallers

Foto's: Flashphoto NL


SCHIEDAM - De bewoner van de Jan Vermeerstraat in west, die afgelopen donderdag werd overvallen, verkeerde in de veronderstelling van doen te hebben met kopers van een telefoon, toen twee mannen bij hem voor de deur stonden. De politie onderzoekt de overval.

Rond half tien ’s avonds kwam bij de politie een melding binnen dat twee jonge mannen binnen waren gedrongen in een woning in de Jan Vermeerstraat, tussen Vlaardingerdijk en Van Ostadelaan. De bewoner had nietsvermoedend de deur opengedaan. Hij was in de veronderstelling dat de twee mannen bij hem een telefoon kwamen kopen die hij via Marktplaats had aangeboden, zo laat de politie weten. "De mannen drongen direct het huis binnen, bedreigden de bewoner met een vuurwapen en gingen er vervolgens met hun buit vandoor. Ze lieten de bewoner met lichte verwondingen achter."

De politie startte een onderzoek, waarbij de politiehelikopter werd ingezet. De verdachten lieten zich echter niet meer achterhalen. Agenten zijn daarna een buurtonderzoek begonnen en hebben getuigen gevraagd of zij meer informatie of beelden hadden. Wie denkt te beschikken over voor het onderzoeksteam bruikbare informatie, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie, via T: 0900-8844.