Categorieën

Service

Man uit Almere vast voor verduistering bij waardetransport

Man uit Almere vast voor verduistering bij waardetransport
Nieuws

Man uit Almere vast voor verduistering bij waardetransport

  • Redactie
  • 24-04-2023
  • Nieuws
Man uit Almere vast voor verduistering bij waardetransport

Foto: Flashphoto


SCHIEDAM - De politie heeft een negentienjarige man opgepakt naar aanleiding van de ongeregeldheden rond een waardetransport, afgelopen vrijdag in Schiedam. Zij is nog wel op zoek naar de chauffeur van het transport, en ook naar getuigen.

Een waardetransportbedrijf meldde toen rond twee uur 's middags 'een verdachte situatie waarbij het vermoeden bestond dat er goederen weg waren genomen', zo meldt de politie. Op de Nieuwe Haven werd een waardetransportvoertuig aangetroffen zonder bestuurder. "Door de forensische opsporing werd het voertuig onderzocht op sporen. Na het openen van het voertuig bleek deze leeg te zijn. Naast het sporenonderzoek werd er ook gesproken met getuigen en werden camerabeelden uitgekeken. Naar aanleiding van dit onderzoek is een negentienjarige man uit Almere aangehouden", aldus de politie. Hij wordt verdacht van verduistering. Zijn rol en betrokkenheid is in onderzoek en hij wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten, zo kondigt de politie aan.

Ze is ook daarom op zoek naar getuigen van het gebeurde. Zo wordt de bestuurder van het waardetransportvoertuig dat op de Nieuw Haven is aangetroffen, nog gezocht. Wie denkt bruikbare informatie voor de politie te hebben wordt gevraagd contact te nemen via T: 0900-8844.

De krant De Telegraaf is ondertussen ondubbelzinnig: vrijdag zou er uit de bestelauto goud zijn gestolen.

Zie ook dit artikel van vrijdag.