Categorie├źn

Service

Meer bussen zonder schadelijke uitstoot in Schiedam

Meer bussen zonder schadelijke uitstoot in Schiedam
Nieuws

Meer bussen zonder schadelijke uitstoot in Schiedam

  • Redactie
  • 16-05-2022
  • Nieuws
Meer bussen zonder schadelijke uitstoot in Schiedam

De invoering van de nieuwe bussen is onderdeel van de geleidelijke overgang naar een volledige zero emissie busvloot; foto: RET


SCHIEDAM - In Schiedam rijden nu ook zogenoemde zero emissiebussen op lijnen die eerder nog werden bediend met dieselvoertuigen.

Een zero emissie voertuig is een voertuig waarvan de aandrijving geen schadelijke uitstoot veroorzaakt. Het gaat om de lijnen 51, 53, 54, 126 in Schiedam. Maurice Unck, algemeen directeur van de RET: “Met de introductie van onze nieuwe serie nieuwe zero emissiebussen dit jaar zetten we de volgende stap in de verduurzaming van onze busvloot. Gebruikers en omwonenden merken dat meteen doordat de bussen stiller zijn en geen uitlaatgassen uitstoten.”

In Schiedam gaan reizigers volgens de RET het betere comfort van de elektrische bussen merken. Bij het station zijn hiervoor al extra laadpunten aangelegd. “Elektrische bussen zijn een stuk stiller en comfortabeler. Ook verbetert hiermee de luchtkwaliteit langs busroutes in de stad”, zegt wethouder Vervoer Marcel Houtkamp. “Deze inzet van elektrische bussen is daarnaast een belangrijke stap in de energietransitie en het halen van de klimaatdoelstellingen in de stad. Zo wordt ook het reizen met het openbaar vervoer weer iets duurzamer.”

Ook in Rotterdam en Maassluis zijn meer zero emissiebussen gekomen. De invoering van de nieuwe bussen is onderdeel van de geleidelijke overgang naar een volledige zero emissie busvloot in 2030. De instroom van de nieuwe bussen gaat gepaard met de uitstroom van oude dieselbussen. Tussen 2024 en 2029 volgen de laatste twee nieuwe series bussen.