Categorie├źn

Service

Meer inzicht in fundering voor Schiedamse huizenkoper

Meer inzicht in fundering voor Schiedamse huizenkoper
Wonen

Meer inzicht in fundering voor Schiedamse huizenkoper

  • Advertorial
  • 12-10-2021
  • Wonen
Meer inzicht in fundering voor Schiedamse huizenkoper

SCHIEDAM - Op de vernieuwde website van het Servicepunt Woningverbetering is vanaf nu een hulpmiddel beschikbaar om te zien wat voor fundering een huis heeft, of de fundering is hersteld en of er funderingen in de buurt zijn die problemen hebben gehad.

In Schiedam zijn nog altijd relatief veel huizen met funderingsproblemen. In de huidige woningmarkt voelen kopers zich vaak gedwongen halsoverkop te beslissen zonder onderzoek uit te (laten) voeren. De noodzaak voor betrouwbare informatie over panden met mogelijk kwetsbare funderingen neemt ondertussen toe.

Het hulpmiddel met informatie over de fundering heet Fundermaps en is via I: www.servicepuntwoningverbetering.nl, te openen. Deze nieuwe applicatie heeft het servicepunt samen met het Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) speciaal ontwikkeld om alle beschikbare informatie rond bestaande funderingen te delen. Op de digitale kaart van Schiedam is het type fundering te zien, of een fundering is hersteld en op welke locaties de funderingen worden gemonitord en/of hersteld. Op deze manier kan er op een snelle en laagdrempelige manier belangrijke informatie worden gevonden. Dit geeft huizenkopers nuttige informatie bij het kopen van een woning.

Het Servicepunt Woningverbetering is het loket in de stad waar huiseigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE) terecht kunnen met vragen over woningverbetering, meer duurzaam maken van de woning en de fundering van de woning. Huiseigenaren kunnen bij het servicepunt gratis en onafhankelijk advies krijgen. Op de vernieuwde site kan men naast informatie over funderingsproblemen ook informatie vinden over wegwerken van achterstallig onderhoud, duurzaam maken van de woning en het goed laten functioneren van de VvE. Het servicepunt is daarnaast sinds kort weer fysiek te bezoeken in het Stadskantoor.

Servicepunt Woningverbetering

Stadskantoor, Stadserf 1, Schiedam

Meer over Servicepunt Woningverbetering →