Categorieën

Service

Méér Noorderweg en Delflandseweg

Méér Noorderweg en Delflandseweg
Nieuws

Méér Noorderweg en Delflandseweg

  • Redactie
  • 24-12-2023
  • Nieuws
Méér Noorderweg en Delflandseweg

Zicht op het nieuwe stukje Delflandseweg, staand op het Parallelpad, met de Noorderweg in de rug


SCHIEDAM – De Noorderweg is als straatnaam nog geen tien jaar oud, maar er komt langs de Schie een stukje Noorderweg bij. Burgemeester en wethouders van Schiedam hebben besloten om het pad tussen de Nieuwpoortweg en het Parallelpad ook de naam Noorderweg te geven.

Dat is over de lengte vanaf de Delflandsebrug iets ten noorden van de A20 tot aan de spoorbundel van de Oude Lijn en de Hoekse Lijn. Het Parallelpad loopt daar in het verlengde van de Parallelweg achter station Schiedam-Centrum.

De naam Noorderweg wordt ook gegeven aan de openbare ruimte langs de weg, tussen de ’s-Gravelandseweg en de Noorderbrug over de Schie.

Het college van B & W heeft ook gekeken naar de verdere omgeving en heeft besloten dat er ook een stukje Delflandseweg bijkomt. Aan de in 1962 vastgestelde straatnaam wordt nu de openbare ruimte tussen de ’s-Gravelandseweg en het Parallelpad toegevoegd. Daarbij gaat het uiteraard niet om de locatie ten noorden van de spoorbundel, waar het Parallelpad op de ’s-Gravelandseweg uitkomt. De nieuwe naamgeving heeft betrekking op het pad evenwijdig aan de Burgemeester Van Haarenlaan vanaf de ’s-Gravelandseweg langs DSW Zorgverzekeraar tot aan de Schie en vandaar naar het Parallelpad ter hoogte van de sportklimplaats onder het spoor, boulderen genoemd.