Categorieën

Service

Meer weten over de geschiedenis van Schiedam?

Meer weten over de geschiedenis van Schiedam?
Uit

Meer weten over de geschiedenis van Schiedam?

  • Redactie
  • 18-05-2024
  • Uit
Meer weten over de geschiedenis van Schiedam?

SCHIEDAM - Schiedam is de stad van Liduina en Aleida. De stad waar de grootste molens ter wereld het graan maalden voor 400 branderijen. De stad waar F. Bordewijk schreef over Verbrande Erven en dichter-dominee François HaverSchmidt zijn Snikken en Grimlachjes uitgaf. Waar de scheepsbouw de plaats innam van de jeneverindustrie. Met een historische stadskern die nog even fraai oogt als in 1800.

Ken uw stad

Meer weten over de geschiedenis van Schiedam? Doe dan mee met de cursus Ken uw stad (KUS). Van november 2024 tot maart 2025 vertellen enthousiaste en deskundige inleiders over een groot aantal Schiedamse onderwerpen. Van archeologische vondsten uit de nieuwe steentijd tot de opkomst van de moderne offshore-industrie. Van stedelijke ontwikkeling en bebouwing tot religie en levensbeschouwing in Schiedam.

Waar en wanneer?

De dertien bijeenkomsten zijn op donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in de Grote- of Sint Janskerk. Daarnaast zijn er twee stadswandelingen op zaterdagmorgen en enkele excursies. De eerste cursusavond is donderdag 7 november 2024.

Voor wie bedoeld?

De cursus is bedoeld voor iedereen met belangstelling voor de geschiedenis van Schiedam. Sommige cursisten zijn geboren en getogen Schiedammers, anderen zijn net in de stad komen wonen. Alle leeftijdscategorieën zijn vertegenwoordigd.

Aanmelding en kosten

De kosten voor het totale programma zijn €125,00 voor dertien bijeenkomsten, twee stadswandelingen, enkele excursies.

Inschrijven of meer informatie

Stuur een bericht naar: [email protected]. Wacht niet te lang want er is plaats voor 35 cursisten en op dit moment hebben we meer dan 20 aanmeldingen.