Categorieën

Service

Meisjes opgepakt voor geweldpleging

Meisjes opgepakt voor geweldpleging
Nieuws

Meisjes opgepakt voor geweldpleging

  • Redactie
  • 26-10-2016
  • Nieuws
Meisjes opgepakt voor geweldpleging
VLAARDINGEN - Twee veertienjarige meisjes zijn gisteren in hun woonplaats Schiedam aangehouden. Hen wordt openlijke geweldpleging ten laste gelegd. De twee zouden op 2 oktober een vijftienjarig meisje uit Vlaardingen zodanig geschopt en geslagen hebben dat ze een hersenschudding opliep. Ook zat ze onder de blauwe plekken en had ze een gekneusde duim.

Het meisje liet op 2 oktober op een voetpad bij de Hofsingel in Vlaardingen haar hond uit, toen een groepje van zo’n vijf jongens naar haar toeliep en haar aansprak. Al snel kwamen er vier meiden bij, van wie twee direct op de Vlaardingse afsprongen en haar mishandelden. Ze werd onder meer tegen haar hoofd en haar rug geschopt en haar keel werd dichtgeknepen. De overige jongeren stonden erbij en keken ernaar. Het slachtoffer wist weg te komen en naar huis te gaan.

Het meisje deed op 3 oktober aangifte, waarna het onderzoek naar de verdachten startte. Dat leidde gisteren tot de arrestatie van het tweetal. Beide meiden zijn na verhoor heengezonden. Eén van de meiden heeft een dagvaarding gekregen, over de eventuele vervolging van het tweede meisje moet nog besloten worden.