Categorieën

Service

Schiedammer (14) vast voor geweldpleging

Schiedammer (14) vast voor geweldpleging
Nieuws

Schiedammer (14) vast voor geweldpleging

  • Redactie
  • 07-08-2021
  • Nieuws
Schiedammer (14) vast voor geweldpleging

SCHIEDAM - De politie heeft vanochtend twee jongens aangehouden voor een reeks ernstige geweldsincidenten in de regio Schouwen. Eén van hen komt uit Schiedam en is veertien jaar oud.

Politie en justitie zijn een onderzoek gestart naar de serie incidenten in Burgh-Haamstede, Renesse en Scharendijke tussen zaterdag 31 juli en vrijdag 6 augustus. Dit onderzoek leidde vanmorgen naar de Waterwegregio: de Schiedamse jongen en een Vlaardinger van zeventien werden aangehouden. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Ze worden verhoord.

De politie was dit tweetal al vrij snel op het spoor toen ze direct na de laatste mishandeling op een camping aan de Maireweg in Burgh-Haamstede door gealarmeerde agenten werden gecontroleerd. Twee 21-jarige mannen uit Breda moesten na de mishandeling met botbreuken naar het ziekenhuis. Op dat moment waren er nog onvoldoende verdenkingen richting de Schiedammer en Vlaardinger en werden slechts hun gegevens genoteerd. Nadat de verdenkingen sterker werden, is het tweetal vanmorgen gearresteerd, aldus de politie. Samen met justitie wordt hun betrokkenheid bij de reeks incidenten onderzocht. Het gaat waarschijnlijk om tenminste vier geweldsuitingen, onder meer in een strandpaviljoen vorige week zaterdag en afgelopen woensdag. In Renesse werd een zeventienjarige jongen uit Duitsland van zijn fiets beroofd. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten; bij het schoppen in het strandpaviljoen bij de Brouwersdam waren volgens getuigen mogelijk zes jongens betrokken.

Beide verdachten hebben beperkende maatregelen opgelegd gekregen.

Aan Omroep Zeeland vertelde een van de aangevallen mannen, van 22 jaar, dat hij 'vreesde voor zijn leven'. "We wilden nog even naar de camping, om te kijken of er nog wat gaande was. Bij de uitgang van de camping zat een groep jongeren van een jaar of vijftien rond een picknickbank. Eén zo'n jongen begint hartstikke agressief te zeggen: 'heb je sigaretje voor me?' Mijn vriend zegt: 'Sorry, ik ga je geen sigaretje geven'. En ineens geeft die jongen mijn vriend een tik en begint vol op hem in te meppen."

"Opeens waren ze met zijn zessen aan het schoppen. Ik riep dat ze op moesten houden. Die jongen van dat sigaretje komt naar mij toe en slaat me vol op het gezicht. Toen begon de groep vol op mij in te trappen. Ik had meteen dat verhaal van Mallorca in mijn hoofd. Ik kreeg harde trappen in mijn gezicht, ik zag witte flitsen. Het enige wat ik kon doen was schreeuwen."

"Ik ben onderzocht in het ziekenhuis en 's middags geopereerd", vertelt de 22-jarige man. "Mijn kaak is op twee plaatsen gebroken en mijn neus ook. Ik kan zes weken niet eten. Het is zó laf. Met zijn allen tegen iemand die op de grond ligt." De vriend van de man kwam er vanaf met een gebroken neus.