Categorieën

Service

IDDF: met Around Town en Restaurantweek veel meer dan muziek

IDDF: met Around Town en Restaurantweek veel meer dan muziek
Uit

IDDF: met Around Town en Restaurantweek veel meer dan muziek

  • Advertorial
  • 13-05-2024
  • Uit
IDDF: met Around Town en Restaurantweek veel meer dan muziek


SCHIEDAM - Zeg IDDF, en je denkt aan muziek. Na twee eerdere festivals is het International Dutch Distillers Festival uitgegroeid tot een echt Schiedams feestje. Een van de collectieve hoogtepunten van het jaar in de agenda van de stad. Maar het IDDF is veel meer dan muziek alleen. 

Over dik twee weken zijn het de muziek- en festivalliefhebbers die de stad kleuren. Maar al vanaf komend weekend is er IDDF Around Town en de Restaurantweek. “Met deze onderdelen viert de organisatie de stad Schiedam en haar rijke historie, cultuur en makers”, zo leggen de organisatoren uit. 

Tijdens de Restaurantweek, van 17 tot en met 30 mei, serveren lokale restaurants een IDDF-Special in het thema gedistilleerd. De deelnemende restaurants zijn; Restaurant de Lange Haven, Post Schiedam, Wijning, La Bella Rosa, Zaalig, Oniria, De Bonte Koe, JJ's Lunch en catering, Van der Valk Schiedam, De Markies, De Eenling, 1714 en Stadhuis.  

Tijdens Around Town, van 17 mei tot en met 1 juni, zijn in de stad allerlei activiteiten waarin cultuur in brede zin en de historie en markante verhalen en plekken van Schiedam centraal staan. Ze zijn vaak gratis te beleven.

Op zaterdag 25 mei komt alles samen in de gratis Around Town-wandelroute, leuk voor alle leeftijden. Deelnemers lopen langs het project Kunst op de Molens, optredens in kunstgaleries, muziek op verschillende plekken in de stad, verzorgd door talenten van de Codarts-opleiding in Rotterdam. Wandelen Around Town betekent ook kunnen meedoen aan creatieve workshops bij het Stedelijk Museum en een salsaworkshop bij Post. Langs de route komt ook een nieuw IDDF-onderdeel: de Around Town Market, georganiseerd door lokale ondernemers. De route kan de gehele dag zelfstandig gewandeld worden, daarnaast worden er twee gratis tours met stadsgids georganiseerd.

Tijdens de twee weken van Around Town is er nog meer in de stad te doen:

World Cocktail Weekend en International Distillers 
Around Town begint tijdens het International Cocktailweekend, in samenwerking met het Jenevermuseum en lokale horeca worden dit weekend verschillende workshops en ‘bar take overs’ georganiseerd. Distillateurs van over de hele wereld zijn in Schiedam om hun kennis te delen en producten te laten proeven.

Kunst op de Molens
Voor het tweede jaar vindt het project Kunst op de Molens plaats. Tijdens Around Town zijn reusachtige kunstwerken te bewonderen van Schiedamse kunstenaars, die een werk hebben gemaakt in het thema Schiedam. Hun werken worden geprint op doeken van zes bij zes meter; die worden aan de molens bevestigd. 

Kunst op de Molens is een samenwerking met de volgende kunstenaars en kunstcollectieven:
* Stichting AKCS
* Stadsdichter Kershawn Rijssel
* Nikolaj Dielemans
* Inge Hoefnagel
Met een QR-code die te vinden is naast de ingang van de molens, krijgen bezoekers meer informatie over het kunstwerk en de maker in kwestie.

IDDF Art Route
De Art Route Schiedam is een vaste route die voert door het oude stadscentrum van Schiedam en eindigt bij de experimentele multidisciplinaire kunstruimten Sodafabriek en op het terrein van de glasfabriek. Gedurende het tweede weekend van Around Town (24 t/m 26 mei) bieden meerdere galeries het podium aan workshops, muziek- en dansoptredens. De route kan gelopen worden, op zaterdag 25 mei en zondag 26 mei vaart er ook een bootje langs verschillende punten op de route. Het gehele programma is vrij toegankelijk.

Feest in het Jenevermuseum
Op vrijdag 24 mei organiseert het Jenevermuseum een borrel in het kader van Around Town en op donderdag 30 mei is er een minifestival met proeverijen en een stookdemo, waar de internationale distillateurs aanwezig zullen zijn. 

Praktische informatie: 

IDDF Restaurantweek: 17 t/m 30 mei

IDFF Around Town: 17 mei t/m 1 juni   
IDDF In Concert: 31 mei & 1 juni

Meer informatie: www.iddf.nl.