Categorieën

Service

Met picknickmand naar 'Sluit luchthaven Zestienhoven'

Met picknickmand naar 'Sluit luchthaven Zestienhoven'
Nieuws

Met picknickmand naar 'Sluit luchthaven Zestienhoven'

  • Redactie
  • 04-12-2021
  • Nieuws
Met picknickmand naar 'Sluit luchthaven Zestienhoven'

SCHIEDAM - 'Sluit luchthaven Zestienhoven'. Dat is het motto van de manifestatie die vereniging BTV-Rotterdam Airport en Extinction Rebellion Rotterdam organiseren.

Op 18 december wordt ieder die zich zorgen maakt om luchtkwaliteit, geluidsoverlast, leefomgeving of het klimaat, uitgenodigd naar de vertrekhal van het vliegveld te komen om daar buiten kennis te maken met het plan 'Rotterdam Central Park' van BTV. Het wordt gevraagd picknickmanden, tennisrackets, de hond en de kinderwagen mee te nemen om het idee van verpozen in een park uit te drukken. Kom vooral ook in trainingspak.

"We willen op vreedzame en orginele wijze laten zien dat het allemaal beter kan. Geen herrie, geen vervuiling of overlast, maar rust, ruimte en wonen", aldus voorzitter Alfred Blokhuizen van de Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast.

Die pleit al heel lange tijd voor een forse vermindering van geluidsoverlast en ernstige luchtvervuiling door vliegtuigen in de dichtbevolkte woonwijken en gemeenten rond het vliegveld. "Op dit moment wordt er gesproken over de toekomst van het toeristenvliegveld. Daarom heeft de BTV een plan opgesteld dat goed is voor, mens, dier, milieu, werkgelegenheid, huisvesting en de financiën van de omliggende gemeenten. Het plan is ook financieel heel goed voor de Schiphol Group, de eigenaar van Vliegveld Zestienhoven. Dit plan heet www.rotterdamcentralpark.nl", aldus de BTV.

Aanvang: twee uur 's middags. Aanmelden is gewenst, via de website van de BTV. "Draag mondkapje en houd 1,5 meter afstand", zo kondigt de organisatie alvast aan.