Categorieën

Service

Micros neemt Rotterdamse branchegenoot over

Micros neemt Rotterdamse branchegenoot over
Nieuws

Micros neemt Rotterdamse branchegenoot over

  • Redactie
  • 06-10-2021
  • Nieuws
Micros neemt Rotterdamse branchegenoot over

Micros is gevestigd op de kop van de Wiltonhaven, bij Huisman


SCHIEDAM - ICT-dienstverlener Micros uit Schiedam heeft het Rotterdamse Pharox IT overgenomen van Conxillium Group.

Pharox IT automatiseert werkplekken in het midden- en kleinbedrijf en bij (zorg)instellingen. Micros, onderdeel van de Futureproof Group, verstevigt met deze overname naar eigen zeggen zijn positie in de regio Rotterdam. Het bedrijf, opgericht in 1981, is uitgegroeid tot een middelgrote dienstenleverancier op het gebied van onder meer cloud- en hostingdiensten, netwerkoplossingen, werkplekbeheer en security.

Johan Vavier, commercieel directeur Pharox IT: “Het is ons doel om de kwaliteit, continuïteit en de doorontwikkeling van onze ict-dienstverlening verder te optimaliseren. Ik ben verheugd dat deze overname hieraan bijdraagt." Volgens Roel Blomsma, directeur van de Futureproof Group, past de overname in de trend naar verdere consolidatie in de branche. "Een gefragmenteerde markt als deze leent zich goed voor een groeistrategie zoals we die nu bij Micros hanteren: autonome groei en samengaan met passende collega-bedrijven. We zien dat de behoefte en noodzaak tot groepsvorming groot is gezien de ontwikkelingen op de ict-markt.” Vavier zal het management van Micros gaan versterken als commercieel eindverantwoordelijke voor de organisatie. 

Conxillium Group zal zich verder focussen op het ontwikkelen en leveren van hoogwaardige software voor de lokale overheid. Pharox Assurance en de bijbehorende software activiteiten blijven onderdeel van Conxillium Group.

Zie ook dit artikel.