Categorie├źn

Service

Micros overgenomen door combinatie Uniserver - MKB Fonds

Micros overgenomen door combinatie Uniserver - MKB Fonds
Nieuws

Micros overgenomen door combinatie Uniserver - MKB Fonds

  • Redactie
  • 28-10-2020
  • Nieuws
Micros overgenomen door combinatie Uniserver - MKB Fonds

SCHIEDAM - IT-dienstverlener Micros wordt overgenomen. Koper van het Schiedamse bedrijf is de combinatie van MKB Fonds en Uniserver. Dit maken de drie betrokken bedrijven bekend.

Uniserver is 'clouddistributeur', MKB Fonds een participatiemaatschappij. De eerste neemt de cloudinfrastructuur van Micros over en organisatie van Micros gaat samen met het Futureproof Group, waarin MKB Fonds deelneemt. Deze aanbieder van ICT-diensten zal de dienstverlening aan de klanten van Micros voortzetten.

Micros is in 1981 opgericht in Schiedam. Het is momenteel gevestigd op de kop van de Wiltonhaven op Vijfsluzen. Het biedt als IT-dienstverlener een 'totaaloplossing', inclusief cloud- en hostingdiensten, netwerkoplossingen, werkplekbeheer en veiligheid'. "Micros heeft in de loop van de tijd een sterke positie opgebouwd in opleidingsinstituten, lokale overheden en handelsbedrijven", zo melden de drie.

“Een echte win-winsituatie”, noemt Ronald Bezuur, oprichter en managing director van Uniserver de overname. “We merken dat veel van onze bestaande maar ook nieuwe partners op zoek zijn naar een volgende groeifase of exit. Door de infrastructuur eruit te lichten en klanten en dienstverlening bij gespecialiseerde partners onder te brengen, zien we de mogelijkheid om deze groei of een exit te versnellen. We zien veel potentie in deze aanpak, waarbij we samenwerking zoeken met veel verschillende partners. Deze overname past in onze groeidoelstelling en onze ambitie in het creëren van een ecosysteem, waar we samen met onze partners verder kunnen groeien. We zijn er trots op dat we dit samen met MKB Fonds hebben kunnen realiseren. Zij zijn indirect al een langdurige IT-partner.”

Emiel Havinga, partner bij MKB Fonds is ook enthousiast over de samenwerking met Uniserver en Micros: “In de markt voor ICT-dienstverleners is duidelijk sprake van een trend naar verdere consolidatie. Een gefragmenteerde markt als deze leent zich goed voor een groeistrategie zoals we die nu bij Micros hanteren. We zien dat de behoefte tot groepsvorming groot is en de samenwerking met Uniserver om Micros over te nemen is daar een perfect voorbeeld van.”

Leo Verhart, oprichter en eigenaar van Micros, geeft aan dat het na bijna 40 jaar tijd is voor het bedrijf om zich aan te sluiten bij een grotere speler. “Op die manier kunnen we klanten en medewerkers continuïteit en kwaliteit bieden in een sterk consoliderende markt. Micros heeft altijd gestaan voor hoge klanttevredenheid, persoonlijke contact en het bieden van totaaloplossingen. Door ons aan te sluiten bij Futureproof Group en het platform over te dragen aan Uniserver groeien onze klanten en medewerkers mee en kunnen we ons verder ontwikkelen in de cloudmarkt.”