Categorie├źn

Service

Mogelijk andere vliegpatronen zichtbaar

Mogelijk andere vliegpatronen zichtbaar
Nieuws

Mogelijk andere vliegpatronen zichtbaar

  • Redactie
  • 12-10-2021
  • Nieuws
Mogelijk andere vliegpatronen zichtbaar

Het tijdelijk niet in kunnen zetten van de Kaagbaan kan invloed hebben op het vliegverkeer op het Rotterdamse vliegveld en op de vliegbewegingen in de omgeving van de luchthaven; foto: RTHA


SCHIEDAM -  Het kan zomaar gebeuren dat Schiedammers vanaf woensdag andere vliegpatronen in de lucht ontwaren dan normaal gesproken. 

Vanaf woensdag 13 oktober tot en met vrijdagavond 22 oktober is de Kaagbaan op Schiphol namelijk in onderhoud en daardoor niet inzetbaar voor het vliegverkeer. Het tijdelijk niet in kunnen zetten van de Kaagbaan kan invloed hebben op het vliegverkeer op het Rotterdamse vliegveld en op de vliegbewegingen in de omgeving van de luchthaven.

Tijdens het onderhoud aan de Kaagbaan zal het vliegverkeer van en naar Schiphol meer gebruikmaken van de Aalsmeerbaan, Zwanenburgbaan en Buitenveldertbaan. Voor het landen op de Zwanenburgbaan en Aalsmeerbaan moeten vliegtuigen al ver van te voren indraaien ten noorden of ten zuiden van Schiphol. Het vliegverkeer van en naar Rotterdam zal in deze periode rekening houden met het vliegverkeer dat ten zuiden van Schiphol indraait om te gaan landen. Hierdoor kunnen er tijdens de onderhoudsperiode in de regio Zuidwest Nederland andere vliegpatronen te zien zijn dan gebruikelijk, wanneer de Kaagbaan zoveel mogelijk wordt ingezet.