Categorieën

Service

Mood Bored en Cloud Cafe in De Kroepoekfabriek

Mood Bored en Cloud Cafe in De Kroepoekfabriek
Uit

Mood Bored en Cloud Cafe in De Kroepoekfabriek

  • Advertorial
  • 14-02-2023
  • Uit
Mood Bored en Cloud Cafe in De Kroepoekfabriek

VLAARDINGEN - Vrijdag 17 februari staan Mood Bored en Cloud Cafe op een nieuwe editie van Blikopener in De Kroepoekfabriek. Mood Bored maakt poppy indierock en werd met hun debuutsingle ‘3voor12 Popronde Talent’. Cloud Cafe maakt folky indierock, won de Amsterdamse popprijs 2022 en staat dit jaar op Noorderslag. Blikopener is een gratis bandjesavond waar opkomende bands zich in de kijker spelen.

Een existentiële crisis die voelt als een zomerbriesje. Met een eigen geluid vol poppy hooks, punky basslines en rauwe gitaren bestormt Mood Bored het indierock-landschap. De drie vrienden uit Tilburg, die elkaar ontmoetten op de Rockacademie, maken nostalgische liedjes. Met debuutsingle ‘Easy Going’ werd de band al snel 3voor12 Popronde Talent. Het is een springerige en poppy rocksingle. Mood Bored probeert sowieso een uplifting sound neer te zetten. Plezier en ironie spelen hierin een grote rol. Live klinkt de band een stuk ruiger dan op plaat. Afgelopen Popronde-editie heeft de band maar liefst 28 shows gespeeld.

Het Amsterdamse Cloud Cafe schrijft bezielde indierocknummers met folky roots. Verder zit er een grungy, 90s en shoegazey sausje overheen. Met nog geen jaar samen op het podium hebben ze al een show op Noorderslag én een contract met Excelsior Recordings te pakken. In maart 2022 verscheen de debuut-EP. Een muzikale microkosmos van alledaagse chaos en melancholie bestaande uit vier liedjes. Deze werden door de band zelf opgenomen.

Blikopener: Mood Bored + Cloud Cafe
Vrijdag 17 februari
Open: half negen, aanvang: negen uur
Gratis toegang
Meer info is te vinden op I: https://kroepoekfabriek.nl/agenda/blikopener-mood-bored-cloud-cafe/

Poppodium De Kroepoekfabriek

Koningin Wilhelminahaven ZZ 2 A, Vlaardingen

Meer over Poppodium De Kroepoekfabriek →