Categorieën

Service

Mooie dingen in Schiedam (1)

Mooie dingen in Schiedam (1)
Uit

Mooie dingen in Schiedam (1)

  • Redactie
  • 19-12-2023
  • Uit
Mooie dingen in Schiedam (1)

Foto's: Post Scriptum


SCHIEDAM - Het gevleugelde gezegde dat de wethouder heeft geadopteerd zegt dat in Schiedam mooie dingen gebeuren. Nogal wat 'echte' Schiedammers, van nature wat kritisch aangelegen, laten keer op keer weten dat er 'geen barst te doen is' in de stad. 

Als dat je insteek is, kun je verrast worden. En ook als je van de zonnige inslag bent en overal wel wat moois ziet. Zoals zondag.

Sta je ineens in een afgeladen boekhandel Post Scriptum in de Hof van Spaland. En wie zit daar vooraan, naast Gerben de Bruijn. 'Hier is... Adriaan van Dis'.

Yvette Neuschwanger was wel op de hoogte van de komst van de schrijver en toch ook wel tv-persoonlijkheid en liet zich deze kans niet ontgaan. De 'voormalig stadsdichteres' vat de ontmoeting samen, in de woorden van Van Dis: "Zoek het ongemak op. Lees ook zaken die buiten jouw comfortzone liggen. Anders zit je alleen maar in een hoekje jezelf continu te feliciteren met je eigen gelijk."

"Wat een heerlijke lunchlezing bij Post Scriptum vandaag. En wat is Adriaan van Dis toch een sympathieke man en begenadigd spreker!"