Categorieën

Service

Morgen: manifestatie op Rotterdams vliegveld

Morgen: manifestatie op Rotterdams vliegveld
Nieuws

Morgen: manifestatie op Rotterdams vliegveld

  • Redactie
  • 13-05-2022
  • Nieuws
Morgen: manifestatie op Rotterdams vliegveld

Een manifestatie op het Rotterdamse vliegveld; foto: RTHA


REGIO - Een coalitie van bezorgde burgers en organisaties houdt morgen een manifestatie op de Rotterdamse luchthaven. Dat kondigt het vliegveld aan.

Zij protesteren tegen overlast door vliegverkeer. Tegelijkertijd vinden op vijf andere luchthavens in Nederland ook demonstraties plaats. Tijdens de manifestatie zijn er sprekers, is er muziek en een landelijk stiltemoment. De organisatie heeft een vreedzame bijeenkomst beloofd, meldt de Rotterdamse luchthaven. Afgesproken is dat passagiers niet lastig worden gevallen en de luchthavenoperatie niet wordt verstoord.

De manifestaties starten om elf uur ’s ochtends en hebben niet tot doel de toegang tot de vliegvelden te beperken. Het vliegveld in Rotterdam heeft samen met de gemeente Rotterdam en de Koninklijke Marechaussee met de organisatie afspraken gemaakt over het verloop en de locatie van de manifestatie. Er is een locatie aangewezen waar de manifestatie mag plaatsvinden. Aspecten als gezondheid, veiligheid en verkeersveiligheid zijn beoordeeld. Afhalers en wegbrengers kunnen tijdens de manifestatie de terminal niet betreden. De luchthaven blijft toegankelijk voor passagiers en de mensen die op de luchthaven werken.

In overleg met de Koninklijke Marechaussee, de gemeente Rotterdam en de organisatie van de manifestatie is daarom besloten om de bijeenkomst toe te staan naast de taxistandplaats van de vliegveld-taxi. De Koninklijke Marechaussee is aanwezig voor toezicht.