Categorieën

Service

Muziektheater voor kinderen in Westvest90-kerk

Muziektheater voor kinderen in Westvest90-kerk
Uit

Muziektheater voor kinderen in Westvest90-kerk

  • Redactie
  • 29-01-2018
  • Uit
Muziektheater voor kinderen in Westvest90-kerk
SCHIEDAM - Het Kinderfestival in de Westvest90-kerk gaat op herhaling. Voor de derde keer is er dit festival, nu op 17 en 18 februari.

De voorstelling Zwier van het Wervelwind Ensemble opent het fesitval op zaterdagochtend. Het ensemble speelt de voorstelling tweemaal, om tien uur en half twaalf. Zondagmiddag  om drie uur is het podium voor de familievoorstelling Vreemde Eenden van MrLuca.

Zwier is een muziekvoorstelling geschikt voor kinderen van één tot vier jaar. En natuurlijk ook voor hun ouders, opa’s en oma’s. Een verhaal zonder tekst maar met veel muziek en veel beweging. De vijf muzikanten van het Wervelwind Ensemble zorgen volgens de organisatoren voor 'een muzikale zweefmolen', waar je uiteraard maar beter instapt. Het Wervelwind Ensemble bestaat uit Marieke Franssen - piccolo/fluit, Douwe van der Meulen - hobo, Stefanie Liedtke - fagot/blokfluit, Anneke Wensink - hoorn en Rudi van Hest - klarinet. De regie is in handen van Ide van Heiningen en Virág Dezsö. De muziek is geschreven door Toek Numan.

De muziektheatervoorstelling Vreemde Eenden gaat over Luca en is een feest voor kinderen vanaf vier jaar en hun familie. Luca’s vader is op reis. Die is namelijk consultant. Luca weet niet zeker wat dat precies betekent, maar hij denkt dat het een heel moeilijk woord is voor piraat. Hij mist papa best een beetje. Als mama hem ’s avonds voorleest, doezelt Luca heerlijk weg. Samen met mama gaat hij papa opzoeken in een grote luchtballon, schildert hij zomaar een paar schapen in de wei en beleeft hij spannende momenten in het onweer. Of was het maar een droom? De voorstelling wordt gespeeld door de zes jazzmuzikanten van MrLuca, zelf allemaal vaders, te weten Bram Ellens - zang en altsax, Menno Manschot -zang en tenorsax , Philip Ross - gitaar, Thomas Schuurmans - toetsen, Bart Hengeveld - zang en contrabas en Leander Wunschmann - drums.