Categorie├źn

Service

Na 28 jaar verhuist herenkapper Mar Verburgh

Na 28 jaar verhuist herenkapper Mar Verburgh
Nieuws

Na 28 jaar verhuist herenkapper Mar Verburgh

  • Redactie/De Schiedammer Online
  • 20-01-2023
  • Nieuws
Na 28 jaar verhuist herenkapper Mar Verburgh

Foto's: De Schiedammer Online


SCHIEDAM - Herenkapper Mar Verburgh is al 28 jaar gevestigd aan de Gerrit Verboonstraat. Hij heeft per 1 februari aanstaande zijn huurcontract opgezegd. Vanaf die datum gaat hij verder in een kapsalon aan de Troelstralaan.

De in Vlaardingen geboren en getogen Mar Verburgh (63) woont nu in Nootdorp. Op zijn 25-ste begon hij als kapper bij Gerard Collé aan de Grote Markt in Schiedam. "Ik heb er een goede leerschool gehad", zegt Verburgh. Wijlen Gerard Collé was dan ook een herenkapper van nationale bekendheid, die het zelfs tot landkampioen in zijn vak schopte.  

"Toen ik bij Gerard werkte, had ik er wel oren naar om ooit zijn zaak over te nemen en voort te zetten. Toen zijn zoon Etiënne in de zaak kwam, heb ik mijn toekomstplan veranderd. Op gegeven moment heb ik de stap naar het zelfstandig ondernemerschap gezet, hier aan de Gerrit Verboonstraat 6."

"Ik heb er nooit spijt van gehad en een trouwe klantenkring op weten te bouwen", zegt Verburgh. In Mar's Kapsalon staan meerdere stoelen. "Ik heb verscheidene jaren een kapper in dienst gehad. De laatste jaren ben ik wat minder dagen in de week gaan knippen. Ik heb de laatste tijd een stoel verhuurd gehad aan een dameskapster uit Berkel en Rodenrijs. Het klikte goed met elkaar, maar het merendeel van haar klanten kwam uit haar eigen woonplaats. Zij is daarom nu verdergegaan in Berkel en Rodenrijs. Ik heb zo wel ervaren dat het als kapper huren van een stoel in een kapsalon goed kan werken. Dat ga ik nu zelf vanaf 1 februari doen, in Beautysalon Me2U. Het is een kapsalon waar ook een schoonheidsspecialiste een stoel huurt. Dat vult elkaar allemaal goed aan."

"Dat ik na 28 jaar stop aan de Gerrit Verboonstraat heeft onder meer te maken met de oplopende kosten, zoals de energiekosten, en met het feit dat ik tot mijn pensioen drie dagen in de week wil werken. Ik heb ook nagevraagd bij mijn klanten hoe zij tegenover een verhuizing zouden staan. 'Als je maar in Schiedam blijft', daar kwam het antwoord van bijna iedereen op neer", zo licht Verburgh toe.

Heeft hij er last van dat er veel kapperszaken zijn bijgekomen in Schiedam? "Er zijn in Schiedam inderdaad veel meer kapsalons - ook herenkapperszaken -  dan vroeger. In sommige is het druk, in andere zie je weinig klanten. De toename van kapsalons zie je ook in andere plaatsen in ons land. Ik denk wel dat het aantal kapsalons doorgeschoten is als je het voor de gezondheid van de algehele kappersbranche bekijkt. Ikzelf heb er als kapper geen last van en ben druk met knippen en dat zal tot mijn pensioen wel zo blijven."