Categorieën

Service

Na de kater gaaf om zien hoe mensen de rotzooi opruimen

Na de kater gaaf om zien hoe mensen de rotzooi opruimen
Nieuws

Na de kater gaaf om zien hoe mensen de rotzooi opruimen

  • Silvia Borsboom
  • 02-01-2021
  • Nieuws
Na de kater gaaf om zien hoe mensen de rotzooi opruimen

COLUMN – De kater viel wel mee dit jaar, we hebben oud en nieuw gevierd zoals Diederik Gommers en consorten het graag zagen: met z’n tweetjes. Het was rustig en gezellig, veel reden om snel door te drinken was er dus niet.

Maar je zult maar Irado-man of -vrouw zijn! Dan moet je toch wel een kater hebben, als je een dezer dagen aan het werk gaat. Hoeveel van hen zijn er eigenlijk vandaag bezig, of gisteren?

Nou ja, de ellende is wat minder heftig dan vorig jaar, en het jaar daarvoor, toen de straten vol lagen met vuurwerksnippers, dozen, glaswerk en wat al niet meer. Er is dit jaar echt veel minder vuurwerk afgestoken.

Maar nog altijd veel te veel: ik kan er met mijn pet niet bij waarom je toch vuurwerk af moet steken als iedereen in de gezondheidszorg en bij de politie je vraagt om dat niet te doen. Je bent toch niet verslaafd of zo! Of heb je gewoon de fantasie niet om iets anders te verzinnen om je oud en nieuw mee te vullen?

Het is daarom wel heel gaaf om te zien dat veel mensen wel gehoor gaven aan de oproep om de hulpverleners en autoriteiten zich in ieder geval niet druk te hoeven laten maken over dronken feestgangers, volgesnoven weggebruikers, zich onkwetsbaar wanende ballonnetjesnemers of gewoon dolgedraaide vechtersbazen. En net zo min om kinderen die zichzelf een deel van hun toekomst hebben ontnomen door vuurwerk dat voor vleeswonden zorgt of ogen kost.

Alleen jammer dan er dan nog zo veel onopgevoede vandalen blijken rond te lopen in Schiedam.

Maar ook gaaf om te zien dat er ook mensen zijn die gisteren en vandaag de rotzooi op gingen ruimen. Zelfs die van anderen.