Categorie├źn

Service

Na twee jaar weer een Schiedamse Veteranendag

Na twee jaar weer een Schiedamse Veteranendag
Nieuws

Na twee jaar weer een Schiedamse Veteranendag

  • Redactie
  • 20-06-2022
  • Nieuws
Na twee jaar weer een Schiedamse Veteranendag

Veteraan Wim Collignon en burgemeester Cor Lamers hesen twee jaar geleden de V-vlag; foto: Jan van der Ploeg


SCHIEDAM - Woensdag wordt na twee jaar afwezigheid voor de dertiende keer de Schiedamse Veteranendag gehouden. Alle Schiedamse veteranen zijn hiervoor uitgenodigd. Het gemeentebestuur van Schiedam wil op deze manier ook dit jaar zijn waardering uitspreken voor alle Schiedamse veteranen, die vochten voor vrijheid.

De Schiedamse Veteranendag wordt gehouden in de foyer van het Theater aan de Schie. In 2020 en 2021 kon dat op deze manier in verband met Corona niet doorgaan, maar werden de veteranen op een alternatieve manier geëerd. Nu kan dat gelukkig weer wel en is er een programma samengesteld waarin veteranen elkaar kunnen ontmoeten. Ook is er muziek en Mart de Kruif houdt een lezing. De heer De Kruif was van 25 oktober 2011 tot en met 24 maart 2016 Commandant Landstrijdkrachten. Hij had als generaal-majoor de leiding over de International Security Assistance Force (ISAF) in Zuid-Afghanistan. De heer de Kruif is als militair expert een graag geziene gast, meldt de gemeente. Hij treedt op dit moment veel op in de media met als onderwerp de oorlog in Oekraïne.

Daarnaast treedt Bill Baker’s Big Band op. Deze beroemde big band uit Rijswijk houdt een optreden met muziek uit de dertiger en veertiger jaren en uiteraard spreekt ook burgemeester Cor Lamers de aanwezigen toe.