Categorieën

Service

Nationale Nacht van de nachtvlinder in de Heemtuin

Nationale Nacht van de nachtvlinder in de Heemtuin
Uit

Nationale Nacht van de nachtvlinder in de Heemtuin

  • Advertorial
  • 21-06-2024
  • Uit
Nationale Nacht van de nachtvlinder in de Heemtuin

SCHIEDAM - Voor de derde keer doet de Heemtuin mee aan de Nationale Nacht van de Nachtvlinder. Op zaterdag 6 juli wordt er op veel plekken in het land gekeken naar welke nachtvlinders er voorkomen. Begin juli is een goede tijd om nachtvlinders te spotten. In dit jaargetijde kunnen we soorten verwachten als bonte bessenvlinder, hagedoornvlinder, lieveling, witte tijger en pijlstaarten zoals de ligusterpijlstaart.

Bijzondere namen voor bijzondere insecten. Nachtvlinders zijn vaak kleurrijker dan mensen verwachten.

Omdat de zon pas ondergaat rond tien uur, en dus gaat de Nacht van de Nachtvlinder ook pas zo laat van start. Het zal dus echt nachtwerk worden. De avond wordt begeleid door natuurgidsen van het Instituut voor Natuureducatie (IVN) en KNNV Waterweg Noord. Om de vlinders te lokken en goed te kunnen zien wordt er gebruik gemaakt van een laken met licht en smeersels op bomen. Het blijft echter een verrassing wat we allemaal gaan tegenkomen.

Deelname aan de Nacht van de Nachtvlinder is gratis. U moet u wel van tevoren (vóór 5 juli) opgeven. Dat kunt u heel makkelijk door een e-mail te sturen naar E: [email protected] o.v.v. Nachtvlinders met daarin uw naam, telefoonnummer en aantal deelnemers (met naam).

U krijgt per email een bevestiging van uw deelname en nadere aanwijzingen. Kinderen en onder de veertien jaar kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene meedoen. Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor deze avond eventueel wordt afgelast. (Bijvoorbeeld als de weersomstandigheden zodanig zijn dat er geen nachtvlinder te verwachten valt.)


Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

Schiedamseweg 53, Vlaardingen

Meer over Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. →