Categorieën

Service

Nature Impact Days en familiemiddag bij Babbersmolen 

Nature Impact Days en familiemiddag bij Babbersmolen 
Uit

Nature Impact Days en familiemiddag bij Babbersmolen 

  • Advertorial
  • 11-08-2022
  • Uit
Nature Impact Days en familiemiddag bij Babbersmolen 

SCHIEDAM - Bij de enige poldermolen van Schiedam is aan het einde van de zomervakantie weer veel te doen. De Babbersmolen organiseert in samenwerking met Stedelijk Museum Schiedam een gezellige familiemiddag. In de ochtend start al een andere activiteit voor jong volwassenen die gezamenlijk aan de slag willen in het groen. Daartoe sluit de Babbersmolen aan bij de Nature Impact Days die dat weekend op meerdere plekken in Zuid-Holland worden georganiseerd.

Familiedag Levend Landschap

Directe aanleiding voor dit evenement is de expositie Levend Landschap in het Stedelijk Museum. Daarin staat het typisch Hollandse, door mensen vervaardigde, landschap van polders, waterwegen en molens centraal. Op slechts enkele minuten fietsen van het museum kan je zelf in het levende cultuurland stappen bij de Babbersmolen. Je waant je er honderd jaar terug in de tijd in de volledig ingerichte molenaarswoning, op het historisch erf en op het vlietland met een kleine wilgengriend en eenvoudige eendenkooi. Er zijn verschillende demonstraties hoe een poldermolenaarsgezin in en van dit landschap leefde. Naast de molen ligt de minipolder waar kinderen zich gegarandeerd vermaken met de pompen, scheprad en sluizen. Al spelend leren ze hoe Nederland eeuwenlang droge voeten hield met behulp van molens. Onderwijl kunnen de ouders op het terras genieten van koffie of thee of de kleine verkoop onder de molenbalie.

En voor de goed orde: ook mensen zonder kinderen zijn van harte welkom. Een combinatie van museum-  en molenbezoek is zeker een aanrader maar niet noodzakelijk. 

Nature Impact Days

Het Zuid-Hollandse cultuurlandschap is voor een belangrijk deel door de mens gemaakt. Door de kleinschaligheid biedt het veel verschillende soorten plekken, wat weer goed is voor de biodiversiteit van de natuur. Om dit in stand te houden is wel onderhoud nodig. Speciaal voor twintigers en dertigers organiseert De Groene Motor klusdagen in het groen. Deze leeftijdsgroep ontbreekt vaak bij vrijwilligersgroepen maar heeft wel interesse om positieve impact te maken op de natuur.

Bij de Babbersmolen zullen ze kennismaken met het werk wat nodig is om kleinschalig agrarisch landschap in stand te houden. Daarbij zien ze ook wat dit doet voor de wilde planten en dieren.

De Nature Impact Day wordt gehouden vanaf half tien in de ochtend en de familiedag begint om een uur. Natuurlijk is de Babbersmolen ook de komende zaterdagen gewoon te bezoeken op de reguliere openingstijden van 11 tot 16 uur.

Meer informatie en aanmelden voor deze evenementen via: 
https://www.stedelijkmuseumschiedam.nl/activiteiten/familiedag-babbersmolen/
en
https://www.campagnes.zelfdoeninzh.nl/o/stichting-Schiedamse-molens/events/-/55449

Directiepensioenbelangen C.H.J. Nolet B.V.

Hoofdstraat 14, Schiedam

Meer over Directiepensioenbelangen C.H.J. Nolet B.V. →