Categorieën

Service

Nederland op stoom op WK

Nederland op stoom op WK
Sport

Nederland op stoom op WK

  • Redactie
  • 06-12-2023
  • Sport
Nederland op stoom op WK


HANDBAL - Nederland won vanavond ook de vierde wedstrijd op het vrouwenhandbal-WK. Brazilië werd met 35-27 aan de kant gezet.

Oranje had na een vliegende start en een 5-0 voorsprong de hele wedstrijd het overwicht. De vliegende start leunde vooral op een onneembaar blok in de verdediging, geleid door Kelly Dulfer. In de hele eerste helft ging het daarna gelijk op in de strijd tussen de voormalig wereldkampioen en de nummer 1 van Zuid-Amerika. Rust werd bereikt met een 18-13 stand.

Na rust pakte Nederland de draad weer op met ijzersterk verdedigen. Dulfer kwam er ook aanvullend goed door, met bijna een zuivere hattrick: na de 20-15 en 21-15 schoot ze op de lat. Daarna was het vooral keepster Yara ten Holte die de show stal, met soms onwaarschijnlijke reddingen die de Braziliaansen soms radeloos maakten. Zij werd opnieuw speelster van de wedstrijd. 

De overwinning helpt Oranje een heel eind op weg in de hoofdfase van het toernooi; in poule 4 leidt Nederland nu samen met Spanje met zes punten. Vrijdag wacht Oekraïne als tegenstander.