Categorie├źn

Service

Neergestoken vrouw buiten levensgevaar

Neergestoken vrouw buiten levensgevaar
Nieuws

Neergestoken vrouw buiten levensgevaar

  • Redactie
  • 18-04-2022
  • Nieuws
Neergestoken vrouw buiten levensgevaar

SCHIEDAM - De jonge vrouw die zaterdagavond kort voor middernacht werd neergestoken in Vlaardingen, is buiten levensgevaar. Dat meldt de politie. "Zij heeft veel geluk gehad. Het lijkt erop dat er geen vitale organen zijn beschadigd."

Het neersteken van de jonge vrouw komt morgen aan de orde in het tv-programma Opsporing Verzocht.

Afgelopen zaterdag werd de vrouw 'vanuit het niets', aldus de politie, neergestoken toen ze van hockeyclub HCS naar haar vriend fietste met wie ze had afgesproken bij een café aan de Hoogstraat in Vlaardingen. "Haar route ging via de Hargalaan in Schiedam, de Kethelweg af, de kruising over bij de Westlandseweg, naar de Kortedijk in Vlaardingen", zo laat de politie weten. "Aangekomen bij de kruising Kortedijk / de Werf van Pronk is ze rijdend op haar fiets gestoken door een nog onbekende man. Hij was ook op de fiets en fietste haar aanvankelijk voorbij en keerde toen weer om. Wellicht is dat iemand opgevallen."

De politie meldt nu dat de vrouw eerst dacht een harde klap te hebben gekregen; zij merkte pas later dat ze in haar rug was gestoken. "Het mes is uiteraard in beslag genomen en wordt onderzocht", aldus de politie. "Het team van rechercheurs draait de zaak en zet alles op alles om de dader te vinden. Op dit moment worden er beelden bekeken, maar ook nog nieuwe camerabeelden opgehaald."

De politie vraagt daarom ieder die iets weet of heeft gehoord 'over dit heftige incident', wat waardevol kan zijn in het onderzoek, 'dringend' zich te melden bij de politie. 

Die verstrekt ook een signalement van de dader van het steekincident. Het gaat om een man van ongeveer 1,70 meter lang, die donkere kleding droeg mogelijk met gezichtsbedekking met witte accenten. Hij reed op een donkere fiets. "Ook een dringende oproep aan de dader; ben jij dit, meld je dan."

"De impact op de buurt en de hockeyclub is enorm. Niet alleen het slachtoffer zelf is ontzettend geschrokken, maar uiteraard ook iedereen om haar heen en de leden van de hockeyclub", aldus de politie. "Zo mag een feestje niet eindigen. Daarom nogmaals een dringend verzoek om te bellen met waardevolle tips over het incident."

In overleg met het Openbaar Ministerie is er besloten om de beelden die beschikbaar zijn, van camera's op straat en in auto's, versneld naar buiten te brengen. "Dit gebeurt morgenavond in het programma Opsporing Verzocht, want deze man moet zo snel mogelijk van straat worden gehaald. In een onderzoek moeten (camera)beelden altijd eerst aan agenten worden getoond, voordat het publiek ze te zien krijgt. Door de heftigheid van dit incident en de impact die het heeft op de omgeving, heeft het OM anders besloten. "

Opsporing Verzocht is vanaf half negen te zien op NPO 1.

Zie ook dit artikel van gisteren.