Categorieën

Service

Nergens in Rijnmond meer prikken dan in Groenoordhal

Nergens in Rijnmond meer prikken dan in Groenoordhal
Gezond

Nergens in Rijnmond meer prikken dan in Groenoordhal

  • Redactie
  • 22-10-2021
  • Gezond
Nergens in Rijnmond meer prikken dan in Groenoordhal

SCHIEDAM - Nergens in het Rijnmondgebied zijn de afgelopen maanden zo veel Coronavaccinaties gegeven als in de Groenoordhal. Dit maakt burgemeester Cor Lamers bekend.

Tussen de eerste prik op 8 april en de laatste op 29 september werd bijna tweehonderdduizend keer een vaccinatie in de bovenarm gezet. Om precies te zijn ging het om 101.377 'eerste' prikken en 97.844 tweede prikken. Alhoewel: dat is precies tot en met week 36, zo geeft Lamers aan, te weten tot 13 september dus. Onduidelijk is of het aantal prikken in de ruim twee weken daarna niet zijn bijgehouden of dat deze cijfers nog niet verwerkt zijn. Volgens de Schiedamse burgemeester zijn dat meer inenting dan op andere 'priklocaties', zoals op het Unilverterrein in Vlaardingen, of in Rotterdam bij Zestienhoven, bij het Alexandrium of het Topsportcentrum op Zuid. De piek op één dag lag op 2100 prikken, laat Lamers weten in een nieuwe Corona-update die hij de Schiedamse raad verstrekt.

Ondertussen is de Groenoordhal door de GGD aan kant gemaakt en door Optisport weer in gebruik genomen. Er wordt onder meer weer gehandbald.

Alle grote vaccinatielocaties in de regio zijn ondertussen gesloten. In de plaats daarvan komen kleinere zalen en centra, vaak bij wijkcentra, gezondheidscentra en theaters. In Schiedam is woensdag gaat een test- en priklocatie open in de voormalige Sint Jan de Doper-Visitatiekerk in Nieuwland. Iedere middag door de week kan ieder zich laten testen op het virus, van een tot vier uur. Op zondagen wordt er gevaccineerd.

Vanaf aanstaande woensdag wordt er ook ingeënt in de Merkezimoskee aan de Schaepmansingel, ook in Nieuwland. Dat kan voortaan alle woensdagen. De GGD en de gemeente besloten tot deze beide plekken omdat de wijk Nieuwland achterblijft in het aantal vaccinaties en relatief de meeste Coronabesmettingen kent.

Verder is het al langer mogelijk om in het wijkcentrum aan de Boerhaavelaan te worden gevaccineerd (op vrijdag en zaterdag) en blijft het testcentrum van de GGD aan de Fokkerstraat geopend, zeven dagen in de week, om een test op Coronabesmetting af te leggen.

Lees ook dit artikel.