Categorieën

Service

Nexus delft opnieuw het onderspit

Nexus delft opnieuw het onderspit
Sport

Nexus delft opnieuw het onderspit

  • Redactie/Nexus
  • 04-12-2023
  • Sport
Nexus delft opnieuw het onderspit


KORFBAL - Afgelopen zaterdag stond voor Nexus de wedstrijd tegen het Reeuwijk op het programma. Zowel Nexus als Reeuwijk stonden voor aanvang van de wedstrijd op nul punten. Het was dus duidelijk wat er op het spel stond in sporthal de Meerkoet. 

Na drie nederlagen op rij wilden de Schiedammers graag de punten een keer mee naar huis nemen. Met een iets andere samenstelling dan de vorige wedstrijd, Emma de Vette en Dante Bernard begonnen in de basis, begon Nexus aan haar missie. 

Het was echter Reeuwijk dat uit de startblokken schoot. Binnen een kwartier keek Nexus tegen een achterstand van 5-0 aan. Ook de scheidsrechter drukte meteen een stempel op de wedstrijd. Al het fysieke contact werd afgefloten, iets waar het fysiek sterkere Nexus veel moeite mee had. De ploeg van Mario Bernard was na achttien minuten eindelijk wakker; mede dankzij twee mooie doelpunten van Dionne van Dijk en Noah Poppelier kwam Nexus terug tot een 7-5 achterstand.

Helaas bleef Nexus moeite houden met scoren. Dit resulteerde in veel aanvallen met maar één schotpoging, waardoor er veel druk kwam te liggen op het verdedigingsvak. Reeuwijk wist hier goed van te profiteren en kon de voorsprong weer uitbreiden naar een 9-5 stand bij rust.

Het plan voor Nexus was duidelijk voor de tweede helft: een hoger schotpercentage behalen. Met wissels Lisa Stouten en Nick Pak in het veld, werd dit geprobeerd. Eerst liep Reeuwijk echter nog uit naar een 10-5 stand, maar door onder andere twee slimme doelpunten van opnieuw Noah Poppelier kwam Nexus toch nog terug naar een 10-8 achterstand. Dichterbij zou Nexus echter niet komen, want Reeuwijk reageerde hier direct op door weer uit te lopen, naar 16-10. Het Schiedamse verzet was daarmee definitief gebroken, want het lukte de ploeg van coach Mario Bernard niet om opnieuw terug te komen in de wedstrijd. Hierdoor liep de wedstrijd uit op een nederlaag van 21-12 in het voordeel van Reeuwijk. Nexus blijft zo ook na vier wedstrijden nog puntloos onderaan staan.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen VEO uit Voorburg op het programma (Margriethal, 15.00 uur).