Categorieën

Service

Nexus kan koploper bijbenen - maar niet hele wedstrijd

Nexus kan koploper bijbenen - maar niet hele wedstrijd
Sport

Nexus kan koploper bijbenen - maar niet hele wedstrijd

  • Redactie/Nexus
  • 29-01-2024
  • Sport
Nexus kan koploper bijbenen - maar niet hele wedstrijd

Topscoorder Dante Bernard in de vlucht op weg naar de korf; foto: Nexus


KORFBAL – Nexus tegen BEP, ofwel de nummer laatst tegen de trotse koploper in de Eerste Klasse G kreeg een uitslag zoals die te verwachten viel. Maar het eveneens trotse Nexus gaf zich niet zomaar gewonnen.

Nexus startte met Noah Poppelier op de bank. Toch kozen de gasten uit Purmerend er voor om middels achterverdedigen het Schiedamse aanvalsspel te ontregelen. 'Koploper onwaardig', oordeelden de Schiedammers over deze manier van verdedigen. Maar Nexus kon er goed mee uit de voeten en was effectief in het benutten van de kansen. Dat kon niet gezegd worden van de gasten, die menig kans op de korf uiteen zagen spatten, vaak met een rebound van Nexus als gevolg.

Met doelpunten van Lisa Stouten, Dante Barnard en Nick Pak namen zij een 6-4 voorsprong. Zou er dan vandaag gestunt kunnen worden door Nexus? Het antwoord kwam al snel: nee. De tien minuten die nog resteerden in de eerste helft waren voor BEP genoeg om een eerste gaatje te slaan: 6-10. De vierde treffer van Dante Bernard betekende een 7-11 ruststand. 

Een echte kentering kwam er in de tweede helft niet. Nexus produceerde teveel éénschotsaanvallen en doordat het vizier niet op scherp stond was dit koren op de molen van BEP. Zonder op het scherpst van de snede te hoeven spelen kon die ploeg uitlopen naar een 10-20 stand, waarbij de Nexus-doelpunten uit handen kwamen van Juliette van Schie, Noah Poppelier en Dante Bernard. Inmiddels waren Emma de Vette, Rick Borgman en Stefan Bohm binnen de lijnen gekomen en laatstgenoemde prikte het elfde doelpunt voor Nexus binnen. Het slotakkoord was voor BEP, waarna de prima leidende scheidsrechter Tempelman uit Barendrecht voor het einde floot.

Coach Mario Bernard was na afloop met name verrast door de verdedigende tactiek van de koploper: “Ik zie het maar als compliment dat de koploper er voor kiest om tegen ons achter te verdedigen. Helaas droogde onze scoreproductie tien minuten voor de rust op en zat een stunt er niet in vandaag”.