Categorieën

Service

Nexus ondanks winst veroordeeld tot degradatiewedstrijden

Nexus ondanks winst veroordeeld tot degradatiewedstrijden
Sport

Nexus ondanks winst veroordeeld tot degradatiewedstrijden

  • Redactie
  • 02-04-2022
  • Sport
Nexus ondanks winst veroordeeld tot degradatiewedstrijden

Foto: Juliette van Schie op weg naar de 13-9.

SCHIEDAM – Afgelopen donderdag stond voor korfbalvereniging Nexus de inhaalwedstrijd tegen ODO uit Maasland op het programma. Een wedstrijd waar de nodige belangen nog op het spel stond. Nexus had de schier onmogelijke taak om met 7 doelpunten of meer te winnen om zo de degradatiewedstrijden te ontlopen, ten koste van datzelfde ODO. Bewust van dit feit schoot Nexus daadwerkelijk uit de startblokken. Van meet af aan was Nexus de bovenliggende partij, de voorsprong liep uit tot een ongekende 5-0 voorsprong en daarmee gloorde er hoop voor Nexus. ODO ging vanaf dat moment mee scoren. Via een 8-5 ruststand bleef Nexus de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, het was echter niet genoeg om het verschil in doelpunten verder op te schroeven. Nexus won uiteindelijk verdiend met 14-11, maar kan zich toch op gaan maken voor een tweestrijd met Korbis uit Waddinxveen om het vege lijf te redden.

Het 8-tal van coach Mario Bernard begon vlijmscherp aan de wedstrijd en kende daarmee een prima start van de wedstrijd. De verkregen kansen werden goed afgerond en verdedigend hield men het goed dicht. De opgebouwde voorsprong van 5-0 was dan ook zeker verdiend te noemen. Het bracht Nexus ook dicht bij het uiteindelijke doel, maar met nog driekwart wedstrijd te spelen was te vroeg juichen er nog niet bij. Het voor ODO 1e doelpunt bracht wat lucht voor de uitploeg, toch was het Nexus dat de voorsprong verder wist uit te breiden naar 7-1.

Een ongekend goede start van de wedstrijd kreeg een -voor Nexus- iets minder vervolg. Het tempo in de aanval viel wat weg, zodat de Schiedammers de bal te snel kwijt waren. Ook ontstonden er wat scheurtjes in de tot dan toe bijna foutloze verdediging. Het gaf ODO meer tijd en kansen om wat terug te doen. Dat deden ze dan ook. De voorsprong liep terug naar 7-4, waarna er met een 8-5 stand werd gerust.

In de 2e helft bleef het verschil tussen Nexus en ODO schommelen tussen de 2 en 4 doelpunten in het voordeel van Nexus. Nexus werkte hard, maar het was net niet genoeg om het verschil groter dan 4 te maken. ODO had daarmee genoeg marge om niet in de problemen te raken. Nexus bleef de betere ploeg en de uiteindelijke winst van 14-11 was dan ook dik verdiend, het uiteindelijke ultieme doel werd niet gehaald. ODO is daarmee nog een jaartje verzekerd van 2e klasse korfbal. Nexus kan zich nu opmaken voor een dubbele ontmoeting met Korbis.

Coach Bernard was tevreden over de wedstrijd: “we spelen een goede wedstrijd, maar uiteindelijk verliezen we het in de eerdere wedstrijden”. Over de kansen tegen Korbis was Bernard duidelijk: “Korbis speelt alles over de heren, als we die kunnen beteugelen maken we zeker een goede kans. We gaan er in ieder geval alles aan doen om er in te blijven”.