Nexus opnieuw gelijk

• Redactie/Nexus
  • 22-04-2024

KORFBAL - In tegenstelling tot de zonovergoten opening van de veldcompetitie twee weken geleden, moest Nexus dit weekend aantreden onder herfstachtige omstandigheden tegen Korbatjo in Oud-Beijerland. De Schiedammers kwamen wederom niet gemakkelijk tot scoren en eindigden de wedstrijd na veel fysieke duels in een remise: 13-13.

Het waren de gastheren die de score openden na een paar minuten spelen. Yannick van Otterlo kwam snel met een antwoord: 1-1. Net als Thor in het openingsweekend koos Korbatjo om extreem achter te verdedigen, een tactiek die de Schiedammers maar weinig tegen zijn gekomen op het hogere niveau in de zaal, maar waartegen ze zich nu (een klasse lager) wel moeten wapenen. Het zorgde voor stroperige aanvallen van Schiedamse kant, maar ook Korbatjo had duidelijk niet zijn vizier op scherp staan. Daardoor stond het na een kwartier spelen nog maar 3-3, na een goed afgeronde korte kans van Juliëtte van Schie. Nexus sloeg op dat moment wel het eerste gaatje met twee treffers van Suthes Balasooriyan. Korbatjo liep de achterstand snel in, maar met een mooi schot van Danté Bernard kon de ploeg uit Schiedam toch met een minimale 5-6 voorsprong de rust in gaan.

Het spelbeeld in de tweede helft was veel van hetzelfde. De Schiedamse voorsprong werd nog wel vergroot naar 5-7, maar op dat moment begonnen de heren van Korbatjo zuiverder te schieten en zo boog de ploeg uit Oud-Beijerland de achterstand om naar een 9-7 voorsprong. Inmiddels was de wedstrijd wel veel fysieker aan het worden, mede dankzij de scheidsrechter die veel toestond, met enkele opengeschaafde knieën tot gevolg. Ook het weer hielp niet mee met de koude regenbuien die over het veld trokken.

Aan Nexus de taak om onder deze omstandigheden nog punten te pakken. Kim Majoor liet de gelijkmaker aantekenen met de 9-9, maar Korbatjo bleef scoren en liep zelfs uit naar 13-10 met ruim vijf minuten te spelen. Emma de Vette kwam nog binnen de lijnen en de eveneens ingevallen Jochem Schuurman scoorde de 13-11. Gelukkig voor de Schiedammers waren het Juliëtte van Schie en Kim Majoor die ervoor zorgden dat er in ieder geval één punt verdiend werd aan deze wedstrijd met de einduitslag 13-13.

De volgende wedstrijd op het programma is pas over drie weken op 11 mei tegen Trekvogels in Rotterdam.