Categorieën

Service

Nexus weert zich, en verliest

Nexus weert zich, en verliest
Sport

Nexus weert zich, en verliest

  • Redactie/Nexus
  • 27-11-2023
  • Sport
Nexus weert zich, en verliest

Dante Bernard in actie; foto: Nexus


KORFBAL - Nexus weerde zich zaterdag kranig tegen Vriendenschaar uit Bodegraven maar bleef toch opnieuw met lege handen staan. Debuteren in de Eerste Klasse valt de Schiedamse korfballers nog niet mee.

“Willen we punten pakken, dan moet iedereen scherp zijn en moeten we gelijk mee scoren om niet te veel achter de feiten aan te lopen”, aldus routinier Kim Majoor vooraf. Ondanks de inzet aan Schiedamse kant lukte het niet om de tegenstander aan banden te leggen, zelf scoorde Nexus maar zeven keer voor rust. Na de rust kwam Nexus beter voor de dag. Op 17-18 was Nexus zelfs volledig terug in de wedstrijd. Vriendenschaar rechtte echter op tijd de rug en liep vlot weer uit, waarna Noah Poppelier met een afstandstreffer de einduitslag op 18-22 bepaalde.

Nadat Nexus op 1-1 kwam, via een afstandstreffer van Dionne van Dijk, gebeurde voor Nexus wat Nexus juist niet wilde. De spitsen van Vriendenschaar scoorden met de regelmaat van de klok en voor Nexus was het hard werken om tot goede aanvallen te komen. Vriendenschaar kon dan ook uitlopen naar 2-7 stand en zo stond Nexus al vroeg in de wedstrijd voor een schier onmogelijke taak om de wedstrijd nog tot een goed einde te brengen. De niet geheel fitte Jochem Schuurman werd vervolgens gewisseld voor Dante Bernard, die daarmee na zijn blessure zijn Eerste Klassedebuut in Nederland kon maken. In de eerste helft wist Nexus nog vijf keer te scoren, tegenover zes doelpunten van Vriendenschaar, waarmee de ruststand op 7-13 werd bepaald.

In de tweede helft was het juist Nexus dat de rug wist te rechten. Eerst werd er nog om-en-om scorend een 10-16 tussenstand bepaald, maar daarna was het Nexus dat de klok sloeg! Een afstandstreffer van Juliette van Schie werd gevolgd door een prachtige ‘one-hander’ van de prima spelende Yannick van Otterloo. Het harde werken van Nexus werd beloond met mooie doelpunten. Met nog zes minuten op de klok was de stand ineens 17-18 en leek er nog van alles mogelijk. Met enkele rake schoten van Vriendenschaar gooiden de gasten echter net op tijd de wedstrijd in het slot. 

Kim Majoor: “We misten net dat kleine beetje geluk om de gelijkmaker te scoren en dat is dodelijk op dit niveau. We bleven goed doorgaan en we hebben laten zien wat we kunnen. Nu moeten we zorgen dat we dit een hele wedstrijd laten zien.” Die kans krijgt Nexus volgende week in de uitwedstrijd tegen Reeuwijk (Sporthal de Meerkoet, Reeuwijk, 15.40 uur).