Categorieën

Service

Nieuw festival Broersfest naar 2023

Nieuw festival Broersfest naar 2023
Uit

Nieuw festival Broersfest naar 2023

  • Redactie
  • 08-06-2022
  • Uit
Nieuw festival Broersfest naar 2023

SCHIEDAM - Het nieuwe evenement Broersfest wordt verzet naar volgend jaar. 

Vorige week kondigde Schiedam Centrum, de ondernemersvereniging van het stadshart, aan op 2 juli op Broersveld, Broersvest en het Land van Belofte een festival aan, dat klein zo beginnen maar veel potentie had. Nu blijkt dat er meer tijd nodig is om dit goed te organiseren.

"Soms is het nemen van een besluit ook een hele beslissing", zegt het team achter Broersfest, met Amber Verspreek, Sascha Holl en Kitty Buijtendijk. "Ondanks dat we als organisatieteam al mooie acts hadden gevonden en in contact zijn met enthousiaste mensen, verplaatsen we Broersfest naar volgend jaar."

Het team verkeek zich op de tijd die nodig is om een nieuwe evenement van de grond te tillen, zo geeft het ruimhartig toe. "Vanuit het centrum zijn we eraan gewend geraakt om evenementen die er al jaren zijn te herhalen. Natuurlijk met af en toe een andere invulling, maar met de blauwdruk die er al ligt. Dat is bij de organisatie van Broersfest heel anders. We gaan van de gebaande paden af, op zoek naar acts uit de binnenstad van Schiedam en de andere wijken op een nog onontdekte locatie, de Kloosterplaats. (..) We zien hoeveel tijd het kost om een cultureel festival als dit goed te organiseren."

De moeite die is gedaan is niet voor niets; al doende werden de organisatoren enthousiast over de mogelijkheden. "We ontdekten dat er zoveel leuks te vinden is. Iedereen kent wel iemand en de verschillende achterbannen hebben ook vaak weer mooie tips. Zonde om daar niet achteraan te gaan, wegens gebrek aan tijd. We willen dit niet overhaast doen." Een stap terugdoen om beslagen te ijs te komen, is volgens de drie nu de beste weg om te gaan. "Zo geven we iedereen de nodige zorg en aandacht met een mooie line-up voor volgend jaar als resultaat." Dus de afgelasting is eigenlijk een uitnodiging: "Kom maar door met alle hapjes, sapjes, bijzondere acts en ander festival-leuks."

Zie ook dit artikel van vorige week.