Categorieën

Service

Nieuw seizoen Wijkcultuurklassen via bibliotheek

Nieuw seizoen Wijkcultuurklassen via bibliotheek
Onderwijs

Nieuw seizoen Wijkcultuurklassen via bibliotheek

  • Advertorial
  • 11-10-2022
  • Onderwijs
Nieuw seizoen Wijkcultuurklassen via bibliotheek

SCHIEDAM - De afdeling Cultuureducatie van de Bibliotheek Schiedam presenteert een nieuw seizoen gratis Wijkcultuurklassen vanaf 31 oktober 2022  

Onder de noemer Wijkcultuurklassen organiseert de afdeling Cultuureducatie van de Bibliotheek Schiedam in samenwerking met de Wijkschoolvereniging naschoolse kunstlessen voor leerlingen in de basisschoolleeftijd in de naschoolse tijd. Het doel van de Wijkcultuurklassen is om op een financieel laagdrempelige manier basisschoolkinderen kennis te laten maken met een divers scala aan kunstdisciplines en waar mogelijk bruggen te slaan naar het verdere kunst en cultuuraanbod in de stad. Na een eerste succesvolle pilot in Nieuwland in 2016 breidden de Wijkcultuurklassen uit naar andere wijken in Schiedam. Inmiddels vinden honderden Schiedamse kinderen per jaar hun weg binnen het cultuuraanbod van de Wijkcultuurklassen op de diverse deelnemende scholen en wijkhuizen. 

Na de herfstvakantie gaan de Wijkcultuurklassen weer van start. In alle wijken van Schiedam kun je terecht voor een divers aanbod naschoolse kunstlessen. Kinderen kunnen een keuze maken uit verschillende lessenseries van zes lessen binnen de disciplines Beeldende vorming, Dans, Film, Multimedia, Muziek, Theater en Robotica. 

Nieuw in het aanbod zijn de lessen Kunst kijken & maken voor groep 4 t/m 6 door het Stedelijk Museum Schiedam (West en Noordrand) en de lessen Theater voor groep 3 t/m 5 door docente Jolieke Bak (Noordrand). Ook keren op veler verzoek de Circustheaterlessen voor groep 3 t/m 5 weer terug in het programma van de wijk Nieuwland. Per wijk is het aanbod bedoeld voor kinderen die in de desbetreffende wijk naar school gaan en/of wonen. 

Het aanbod Wijkcultuurklassen is te vinden op het platform Parels van Schiedam, selecteer je wijk en kies jouw cursus.

De nieuwe series Wijkcultuurklassen gaan van start vanaf 31 oktober.

De inschrijfperiode loopt van 5 tot en met 16 oktober (Oost en Nieuwland) en van 12 tot en met 23 oktober (overige wijken).

Bibliotheek Schiedam

Lange Haven 145, Schiedam

Meer over Bibliotheek Schiedam →