Categorieën

Service

Nieuwe impulsen aan zwemmen in Zuid

Nieuwe impulsen aan zwemmen in Zuid
Sport

Nieuwe impulsen aan zwemmen in Zuid

  • Redactie
  • 26-10-2015
  • Sport
Nieuwe impulsen aan zwemmen in Zuid

SCHIEDAM - De Vrienden van Zwembad Zuid gaan het zwemmen in de stad in het algemeen, en het zwembad aan de Westfrankelandsedijk in het bijzonder, nieuwe impulsen geven. Hierover zijn zij in gesprek met Ad Fransen, de nieuwe locatiemanager van Optisport Schiedam en met de gemeente Schiedam.

De vriendenstichting gaat onder leiding van bestuurslid Leida van Grootveld een werkgroep met vrijwilligers oprichten die zich wil gaan inzetten om het marathonzwemmen, de zwemvierdaagse, de Paasactiviteit en ook de Paula Kooperdag nog aantrekkelijker te maken. Het bestuur van de stichting wil de voorzieningen in en rond het zwembad aan de nieuwe plannen aanpassen. Een van de wensen is om erkende (school)zwemwedstrijden te organiseren. Ook zijn de Vrienden betrokken bij de planontwikkeling van de Wilhelminahaven; het zwembad neemt in die plannen een bijzondere plaats in waar het gaat om het realiseren van mogelijkheden voor ontspanning en sport.

Verder wil de stichting het aanbod aan scholen in de omliggende wijken verbeteren, wil het de mogelijkheden tot bedrijfszwemmen onderzoeken en meer werk maken van disco-zwemmen voor jongeren. Ook zou het zwembad vaker verhuurd moeten worden. Ook wordt werk gemaakt van de mogelijkheden om in de Wijksportvereniging Zuid te zwemmen.

Al deze initiatieven hebben tot doel meer mensen uit Schiedam en omgeving de weg naar het zwembad te laten vinden.