Categorieën

Service

Nieuwe leeskring in Schiedam

Nieuwe leeskring in Schiedam
Uit

Nieuwe leeskring in Schiedam

  • Redactie
  • 09-01-2019
  • Uit
Nieuwe leeskring in Schiedam
SCHIEDAM - Hans Overheul begint een leeskring. De Neerlandicus, voormalig leraar aan het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam, bespreekt iedere derde zaterdag van de maand een 'klassiek' boek uit de Nederlandse literatuur.

De eerste keer zal zijn zaterdag over een week, als Titaantjes en De Uitvreter van Nescio centraal staan. De eerste helft van de leeskring (ongeveer drie kwartier) vertelt Overheul over het boek en de schrijver. Na de pauze is er gelegenheid tot een gesprek en het stellen van vragen. "Het is plezierig als je het boek van te voren hebt gelezen, maar niet noodzakelijk", stelt Overheul. Uitgenodigd is ieder die 'van verhalen houdt en zijn kennis over boeken en literatuur wil verbreden en delen', zo stelt hij.

Welke boeken Overheul gaat bespreken wordt in de loop der tijd bepaald. Voorkeuren van bezoeklers, maar ook de actualiteit en activiteiten van het Literair Gezelschap Schiedam en de bibliotheek kunnen aanleiding zijn tot een keus. Het plan is vooralsnog om eerst tot mei de leeskring te houden - in de Beurzaal van de bieb in de Korenbeurs, aanvang twee uur. Bij voldoende belangstelling wordt de lezingencyclus in het najaar voortgezet; mogelijk komen dan ook klassiekers uit de buitenlandse literatuur ter sprake.