Categorieën

Service

Nieuwe opstapplaats fluisterboten

Nieuwe opstapplaats fluisterboten
Uit

Nieuwe opstapplaats fluisterboten

  • Redactie
  • 14-04-2018
  • Uit
Nieuwe opstapplaats fluisterboten
SCHIEDAM - Vandaag varen de fluisterboten weer, vanaf een nieuwe opstapplek aan de Lange Haven / Vismarkt. De verhuizing was vorig jaar aangekondigd - zie dit artikel.

Mensen die een tochtje door de Schiedamse wateren willen maken kunnen in de gerestaureerde molen De Walvis terecht voor een toegangskaartje voor de Aleida en de Liduina.

De museummolen is verhuisd van De Nieuwe Palmboom naar De Walvisch. Zo ligt deze nu dicht bij de andere musea. Voor Rondvaarten Schiedam aanleiding om ook de stap naar het 'museumkwartier' te maken.

De nieuwe opstapplaats zal als het goed is niet meer dan één seizoen in gebruik zijn; volgend jaar verhuist deze door naar de Nieuwe Haven. Aan de Westvest moet een boothuis komen; de realisatie hiervan vergt echter meer tijd dan de verhuizing van de museummolen.

Rondvaarten Schiedam verwacht dat de verhuizing zal zorgen voor een verdere groei van het aantal mensen dat een tocht over het water door de stad maakt; vorig jaar maakten ruim tienduizend mensen een rondvaart door de Schiedamse grachten.