Categorie├źn

Service

Nieuwe verordening in strijd tegen leegstand

Nieuwe verordening in strijd tegen leegstand
Nieuws

Nieuwe verordening in strijd tegen leegstand

  • Redactie
  • 06-07-2016
  • Nieuws
Nieuwe verordening in strijd tegen leegstand
SCHIEDAM – De gemeente Schiedam roept de Leegstandsverordening in om de verloedering van de Hoogstraat een halt toe te roepen. Dat kondigde wethouder Marcel Houtkamp gisteravond aan in de gemeenteraad.

Terwijl meer en meer wordt toegewerkt naar het wonen in wat nu nog winkelpanden zijn in delen van de Hoogstraat, wil Houtkamp dat op andere gedeeltes van de historische winkelstraat niet. “Het is nu te vroeg om de kanteling te maken van wonen aldaar. Winkeliers en ondernemers zitten niet graag ingeklemd tussen woningen”, aldus de wethouder.

Hij wil daarom een leegstandsverordening invoeren, samen met stimulerings- en verplaatsingsregelingen overigens. Met zo'n verordening in de hand worden onconventionele maatregelen richting de eigenaars van de winkelpanden mogelijk, zoals het aandragen van huurders door de gemeente of zelfs het door de overheid opeisen van de panden.

De raad reageerde enthousiast, bij monde van onder meer Gerrie de Bel van Leefbaar Schiedam en Marcel Bregman van D66. Peter Groeneweg had namens de PvdA eerder in de vergadering de mogelijkheid van de 'Leegstandswet' al geopperd.

De Leegstandsverordening kan volgens Houtkamp mogelijk later dit jaar al worden ingeroepen.