Categorieën

Service

Nieuwe voetgangersbewegwijzering helpt weg te vinden

Nieuwe voetgangersbewegwijzering helpt weg te vinden
Nieuws

Nieuwe voetgangersbewegwijzering helpt weg te vinden

  • Redactie
  • 22-04-2022
  • Nieuws
Nieuwe voetgangersbewegwijzering helpt weg te vinden

Ter illustratie van het ontwerp, maar toont nog niet de werkelijke opschriften; foto: gemeente Schiedam


SCHIEDAM - Schiedam krijgt een nieuwe toeristische voetgangersbewegwijzering.

Het huidige systeem is al meer dan dertig jaar oud en voldoet volgens de gemeente niet meer. De bewegwijzering is onvolledig en verwijzingen kloppen vaak niet meer. Een nieuw bewegwijzersysteem moet de bezoeker helpen om goed de weg te kunnen vinden. De nieuwe bewegwijzering wordt in fases geplaatst vanaf maandag.

Wethouder Marcel Houtkamp: ‘‘Ik ben blij dat er een nieuwe bewegwijzering komt. Een goede bereikbaarheid en vindbaarheid van de toeristische plekken in onze stad is belangrijk. De nieuwe bewegwijzering krijgt ook een toeristische wandelroute. Deze route leidt de bezoeker langs alle mooie plekken in en rond onze binnenstad.’’ Een bijpassende flyer, die gratis is op te halen bij het I-punt de Waag, vertelt alles over deze plekken langs de route.

De nieuwe bewegwijzering krijgt een monumentale zwartgroene kleur en letters in gebroken wit. De kleuren sluiten aan bij de kleurstelling van monumentale objecten in de openbare ruimte. De bewegwijzering komt voornamelijk in de binnenstad en begeleidt de bezoeker van de aankomstpunten (station, tramhalte, metrohalte, parkeerplaats) naar plekken zoals musea, het theater, de bibliotheek en de molens.

Vanaf maandag wordt het nieuwe systeem in verschillende fases geplaatst. Eerst komen er nieuwe palen, enige tijd daarna worden de bordjes aan de palen bevestigd. De palen komen bijna allemaal op dezelfde locaties als de huidige bebording. Daarnaast komt er een aantal nieuwe palen om de bewegwijzering volledig te maken.