Categorieën

Service

Nieuwsuur doet verslag uit Schiedam

Nieuwsuur doet verslag uit Schiedam
Wonen

Nieuwsuur doet verslag uit Schiedam

  • Redactie
  • 10-10-2017
  • Wonen
Nieuwsuur doet verslag uit Schiedam
SCHIEDAM - Nieuwsuur strijkt neer in Schiedam. De komende twee weken zijn de verslaggevers van het programma met grote regelmaat in de stad te vinden om te werken aan programma's in de serie 'De Onderstroom-Nieuwsuur in de gemeente'.

Met het oog op de Gemeenteraadsverkiezingen wil de actualiteitenrubriek vanuit een serie standplaatsen verslag doen van de ontwikkelingen in het land. Schiedam is een van de steden waarvan Nieuwsuur wil weten wat er lokaal leeft. Waar lopen de mensen in hun dagelijks leven tegenaan en hoe springt de overheid daarmee om? Lokale verhalen die illustratief zijn voor landelijke thema's als de leefbaarheid van de wijk, de gevolgen van decentralisaties en de kloof tussen burger en bestuur. Nieuwsuur wil daarbij niet alleen problemen signaleren, maar ook kijken welke oplossingen er te vinden zijn.

Vanaf komende maandag zullen de journalisten van Nieuwsuur, met verslaggever Jan Eikelboom voorop, verslag doen. In de planning staan de leefbaarheid in oost en de plannen voor de Hoogstraat. Stadsomroep Schiedam biedt een uitvalsbasis aan de redactie. Schiedammers die menen een verhaal te hebben waarin de redactie geïnteresseerd is, kunnen zich melden via [email protected].

Na Schiedam gaat Nieuwsuur langs in Bergen en Deurne.