Categorieën

Service

Nieuwsuur: energiebesparing door VvE's in Schiedam

Nieuwsuur: energiebesparing door VvE's in Schiedam
Nieuws

Nieuwsuur: energiebesparing door VvE's in Schiedam

  • Redactie
  • 03-09-2022
  • Nieuws
Nieuwsuur: energiebesparing door VvE's in Schiedam

SCHIEDAM - Marcel van Henten, voorzitter van een Vereniging van Eigenaren in Groenoord, was gisteren nadrukkelijk aan het woord in Nieuwsuur, het actualiteitenprogramma van de NPO. Te zien was ook hoe hij omgaat met het binnenhouden of juist buitenhouden van warmte in zijn woning.

Van Henten kwam aan het woord in een item over de moeite die het veel Verenigingen van Eigenaren kost om te komen tot aanpassingen aan appartementengebouwen en flats, om deze energiezuiniger te maken. Je moet immers de meeste bewoners meekrijgen. Hij vertelt hoe hij drie algemene ledenvergaderingen nodig heeft vooraleer er een concreet besluit ligt om aan de slag te gaan. Het item, waarin ook Kees Oomen van VvE Belang en Michel Kerpel die VvE's begeleidt bij verduurzaming aan het woord komen, gaat vergezeld van beelden van Groenoord. In Nederland maakt vijftien procent van alle woningen deel uit van een VvE, dat zijn anderhalf miljoen woningen. In veel steden ligt dat percentage veel hoger. 

Voor de uitzending van Nieuwsuur, zie hier.

Overigens: de wind bij Nieuwsuur staat naar Schiedam, want een dag eerder waren een Schiedams gezin en schooljuf Jetta Hulshof in haar klas te zien bij het programma, in een item over de hoge kosten van schoolspullen en de moeilijkheden die ouders hebben om hun kinderen te voorzien van alles wat nodig is om goed te kunnen leren of studeren. Zie het de uitzending hier.