Categorieën

Service

Nuttige tips om geld te besparen in 2018

Nuttige tips om geld te besparen in 2018
Winkelen

Nuttige tips om geld te besparen in 2018

  • Advertentie
  • 11-12-2017
  • Winkelen
Nuttige tips om geld te besparen in 2018

Het is verstandig om nu al even stil te staan bij de financiën van 2018

SCHIEDAM - December is voor de meeste mensen een dure maand. Iedereen wil het jaar graag feestelijk afsluiten. Maar het einde van het jaar is ook een goed moment om na te denken over de toekomst. Om even stil te staan bij de financiën van 2018 bijvoorbeeld. Op welke manieren zou u geld kunnen besparen? De afdeling Schuldhulpverlening van Stroomopwaarts geeft u graag wat tips. Ga er even voor zitten want een uurtje werk nu scheelt u komend jaar misschien wel een paar honderd euro. Dat is snel verdiend!

Tip 1- Kijk kritisch naar uw zorgverzekering

Overstappen naar een andere zorgverzekeraar kan geld opleveren. Om dat te beoordelen moet u eerst uitzoeken wat u precies nodig heeft. Als u dat weet, kunt u op www.independer.nl  heel makkelijk zorgverzekeraars vergelijken op inhoud en prijs. Overstappen naar een andere verzekeraar kan u mogelijk tientallen euro’s per maand schelen. U kunt uw zorgverzekering wijzigen tot en met 31 december 2017.  Als u wilt overstappen, dient u uw oude zorgverzekering in ieder geval vóór 1 januari 2018 opzeggen. U heeft dan nog tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

Vergelijken kost u slechts een paar minuten. Overstappen is ook zo geregeld, zeker als u dat online doet.

Tip 2- Kijk kritisch naar uw bankafschrijvingen

Als u alle uitgaven van de afgelopen tijd op een rijtje ziet staan, is het makkelijker om aan te wijzen welke uitgaven minder noodzakelijk zijn. Welke uitgaven zou u kunnen schrappen? Een aantal voorbeelden:
·         Zeg de krant op of stap over naar een goedkopere, digitale, variant.
·         Zeg uw tijdschriften abonnement op. Koop zo nu en dan een los exemplaar in de winkel. Print een opzegbrief uit en leg die direct klaar om te posten.
·         Kijk of u geld kunt besparen op uw mobiele telefoon. Doe wat langer met uw huidige smartphone dan gepland en stap over op een sim-only abonnement. Dan zijn de  maandlasten aanzienlijk lager.
·         Stap over op een goedkopere energieleverancier. Ook dit kunt u helemaal online regelen en het bespaart direct geld.
·         Als u nog een vaste telefoon heeft, ga dan even na of u die echt nodig heeft. Zo ja, dan is het misschien voordeliger om voor een ander abonnement te kiezen.
·         Stop met deelname aan loterijen. De kans dat u iets wint is echt heel, heel klein.
·         Zoek uit welke verzekeringen u allemaal heeft.  Bekijk of ze nog nodig zijn en of het de moeite waard is om over te stappen naar een goedkopere aanbieder. 

Tip 3- Besteed het uitgespaarde geld nuttig, los bijvoorbeeld een stukje hypotheek af

Rood staan, producten op afbetaling, een persoonlijke lening, schuld op de creditcard, de hypotheek; het kost u allemaal extra geld. Heeft u een aflossingsvrije hypotheek of misschien nog een aantal rekeningen open staan? Gebruik dan het geld dat u heeft bespaard met bovenstaande tips om een stukje van uw hypotheek af te lossen. Of betaal een deel van uw schulden. Let wel goed op de voorwaarden van de hypotheek- of geldverstrekker! 

Zijn bovenstaande tips voor u niet zo nuttig omdat u echt grote, financiële problemen heeft?  Dan kan Stroomopwaarts u misschien op een andere manier helpen. Neem telefonisch contact op met het team Schuldhulpverlening. Zijn de medewerkers van Schuldhulpverlening op het tijdstip van uw telefoontje in gesprek, dan kunt u uw telefoonnummer achterlaten bij de telefoniste en wordt u binnen 24 uur teruggebeld. Aan het advies of de schuldhulpverlening door Stroomopwaarts zijn geen kosten verbonden. 

Meer weten? 

Voor nadere informatie of vragen aan het team Schuldhulpverlening van Stroomopwaarts kunt telefonisch contact met ons opnemen via T-010-246 5555. Meer algemene informatie vindt u op I: www.Stroomopwaarts.nl.

Stroomopwaarts MVS

Broersvest 110, Schiedam

Meer over Stroomopwaarts MVS →