Categorieën

Service

OM: schutter Zwijndrecht wilde doden

OM: schutter Zwijndrecht wilde doden
Nieuws

OM: schutter Zwijndrecht wilde doden

  • Redactie
  • 22-05-2023
  • Nieuws
OM: schutter Zwijndrecht wilde doden

Foto: JB Media


SCHIEDAM - Minh V. had het vooropgezette plan om dodelijk te handelen toen hij zijn ex-vriendin en haar moeder opzocht bij het winkelcentrum in Zwijndrecht waar de oudste van de twee om het leven kwam. Dit stelt het Openbaar Ministerie. V. schoot de vrouw dood.

Vandaag begon de strafzaak tegen V. (49) bij de Rotterdamse rechtbank. De officier van justitie stelde aanwijzingen te hebben die duiden op een moordplan. Zo stuurde V. zijn ex kort voor het schieten een berichtje dat luidde: 'Tot de dood ons scheidt'. Verder zou de verdachte het moordwapen kort voor het schieten hebben aangeschaft. Hetzelfde geldt voor de auto waarmee hij vluchtte. 

V. werd op 25 februari, vijf weken na het dodelijke geweld bij het winkelcentrum in Zwijndrecht, in Schiedam opgepakt. Dat gebeurde op de brug tussen Damlaan en Noordvest. Zijn 38-jarige ex-vriendin raakte ernstig gewond en moet zich nog in een rolstoel verplaatsen. V. wordt momenteel psychiatrisch onderzocht in het Pieter Baan Centrum; hij was vandaag niet in de rechtszaal aanwezig.

Tegen drie mensen, mogelijk betrokken bij het geweld, wordt onderzoek gedaan. Een van hen zou het wapen geleverd hebben.