Categorie├źn

Service

Onder 'gelijkgestemden' op gewild terrein

Onder 'gelijkgestemden' op gewild terrein
Uit

Onder 'gelijkgestemden' op gewild terrein

  • Redactie
  • 27-07-2023
  • Uit
Onder 'gelijkgestemden' op gewild terrein

Foto’s: Zeekadetkorps Schiedam


SCHIEDAM - De Schiedamse zeekadetten verkeren deze week 'op bekend terrein'. Niet aan zijn zij op hun jaarlijke zomerkamp samen met tenminste zo'n 450 andere zeekadetten, ook de plaats van handeling, Den Helder, doet bij een rechtgeaarde zeekadet het bloed wat sneller stromen.

Met hun opleidingsschip Delfshaven is het Schiedamse korps afgemeerd in de Kooijhaven, pal bij vliegbasis De Kooij, in gebruik bij de Koninklijke Marine. De marine is voor veel van de jongeren het voorland waar zij aan denken bij een toekomstige beroepskeuze. En wederzijds ondersteunt de marine de zeekadetten, ook tijdens het zomerkamp.

De kadetten, waaronder ook Belgische Marinekadetten, houden deze week zeilwedstrijden op het nabijgelegen Amstelmeer en kunnen daarvoor, naast de gebruikelijke Lelie-vletten, ook gebruikmaken van de grote sloepen van de Koninklijke Marine.

Behalve het programma op het water worden er tal van andere activiteiten georganiseerd. Zo is er een bezoek gepland aan het Marinemuseum, een kookcursus, en een instructiedag onder leiding van het Marine-Brandweerkorps.

De Delfshaven ligt overigens al sinds 29 juni in de Marinestad. Het Schiedamse schip was te gast bij Sail Den Helder, tot 2 juli. Een evenement waarbij het publiek de grootste en snelste zeilschepen ter wereld konden bezichtigen. Aanstaande zaterdag keert de Delfshaven weer terug in Schiedam.