Categorieën

Service

Onrust na doodbijten chihuahua's in Julianapark

Onrust na doodbijten chihuahua's in Julianapark
Nieuws

Onrust na doodbijten chihuahua's in Julianapark

  • Redactie
  • 05-08-2020
  • Nieuws
Onrust na doodbijten chihuahua's in Julianapark

SCHIEDAM - Onder hondenbezitters die hun dieren in het Juilianapark uitlaten is grote onrust ontstaan. Gisteren werden door een grote hond twee chihuahua's doodgebeten.

De poltiie bevestigt de gang van zaken. Een loslopende hond, waarschijnlijk een stafford, doodde direct een van de twee hondjes en verwondde een tweede dusdanig dat een dierenarts het beestje heeft doen inslapen. "De eigenaar van de bijtende hond is doorgelopen", aldus een politiewoordvoerster. "Een afspraak met de eigenaresse van de hondjes om aangifte te doen staat ingepland."

Dat is belangrijk omdat de politie, naar het Julianapark geroepen toen het leed was geschied, in de regel alleen actie onderneemt als er een aangifte is.

Verschillende hondenbezitters waren getuigen, anderen werden snel geïnformeerd omdat ze deel uitmaken van de grote groep hondenbezitters die in het Julianpark en het Sterrebos hun honden uitlaten. Uit die groep komt het verhaal naar voren dat de eigenaresse van de dode hondjes met in totaal vijf chihuahua's liep.

Het zou niet een Stafford zijn die losgebroken was van de lijn, maar een rotweiler. De stafford was de tweede, niet-agressieve hond van de man die naar verluidt na het incident is doorgelopen.

Met name dat laatste is voor de politie aanleiding om de man te willen achterhalen. De eigenaar is verantwoordelijk voor zijn hond en dus ook aan te spreken op agressief gedrag.

Volgens de politiewoordvoerster komen incidenten als deze hoogstzelden voor.