Categorieën

Service

Ook in hoger beroep 20 jaar en TBS geëist in zaak rapper Feis

Ook in hoger beroep 20 jaar en TBS geëist in zaak rapper Feis
Nieuws

Ook in hoger beroep 20 jaar en TBS geëist in zaak rapper Feis

  • Redactie
  • 18-05-2022
  • Nieuws
Ook in hoger beroep 20 jaar en TBS geëist in zaak rapper Feis

Silfano M. wordt ook veroordeeld voor schieten op de snelweg. Hij zat in de zwarte Golf die een andere automobilist het leven zuur maakte bij de afslag Schiedam-Centrum; vanuit de Golf werd ook geschoten


SCHIEDAM - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in hoger beroep een gevangenisstraf van twintig jaar met aftrek en daarnaast TBS geëist tegen Silfano M. voor de moord op Faisal Mssyeh, ook bekend als rapper Feis. De eis in hoger beroep is dezelfde als de straf die M. eerder is opgelegd door de rechtbank in Rotterdam.

Het OM verwijt M. dat hij tijdens de jaarwisseling van 2018-2019 aan de Binnenweg in Rotterdam rapper Feis om het leven heeft gebracht. Tijdens het schietincident raakte de broer van de rapper zwaar gewond. Meerdere getuigen hebben M. aangewezen als dader. M. wordt ook beschuldigd van het schieten op een agent in een auto in Schiedam, in december 2018. De agent raakte hierbij niet gewond.

De advocaat-generaal van het OM stelde gisteren in zijn requisitoir: “De doodslag van Faisal Mssyeh, de poging doodslag op Bilal Mssyeh, de poging doodslag op de politieagent in de auto en het voorhanden hebben van de vuurwapens kunnen wettig en overtuigend bewezen worden verklaard.”

M. heeft zich bij de politie op zijn zwijgrecht beroepen en ter zitting alleen verklaard dat hij voorafgaand aan het schietincident aanwezig was in het café waar het schietincident plaatsvond. Tijdens het hoger beroep kwam M. alsnog met een gedeeltelijke verklaring die er, volgens de advocaat–generaal, op neerkomt dat hij 'eigenlijk niet anders kon dan schieten'.

Uit de diverse verklaringen die tijdens het hoger beroep ter sprake kwamen, komt echter volgens het OM een heel ander beeld naar voren. De advocaat-generaal: “Er is, buiten de ongeloofwaardige verklaringen van M. (en één van zijn vrienden), geen enkel onafhankelijk aanknopingspunt voor te vinden. Gezien de verklaringen van de getuigen, heeft M. zonder aanleiding en van korte afstand gericht op Faisal en Bilal geschoten.”

Ook het schieten op een agent in zijn auto in Schiedam is volgens het OM wettig en overtuigend bewezen, onder meer op basis van telefoongegevens en DNA dat is gevonden in de auto van waaruit is geschoten.