Categorieën

Service

Oproep Minhas: 'Laat ov-reiziger niet in steek'

Oproep Minhas: 'Laat ov-reiziger niet in steek'
Nieuws

Oproep Minhas: 'Laat ov-reiziger niet in steek'

  • Redactie
  • 18-04-2023
  • Nieuws
Oproep Minhas: 'Laat ov-reiziger niet in steek'

SCHIEDAM - Fahid Minhas, het Schiedamse Tweede Kamerlid, vraagt staatssecretaris Vivianne Heijnen om de ov-reiziger niet in de steek te laten.

De VVD-er wil dat de CDA-bestuurster echte alternatieven biedt als het openbaar vervoer uitvalt. Hij stelt dit in een bericht op sociale media naar aanleiding van het ongeluk in Voorschoten, waarbij twee treinen en een kraan voor grote schade zorgden en een dodelijk slachtoffer eisten.

Donderdag kunnen de treinen weer volgens dienstregeling tussen Den Haag en Leiden rijden, zo maakte Pro Rail vandaag bekend. Maar de afgelopen dagen was het behelpen voor de reizigers, aldus Minhas. "Reizigers uit Leiden waren aangewezen op bussen naar Den Haag Mariahoeve, om daar over te stappen op de sprinter", aldus het kamerlid. "Het vervangend vervoer was een lachertje vergeleken met de trein."

Wat Minhas betreft moeten de afspraken duidelijker wat de NS moet doen in dergelijke gevallen. "Ik vind dat als een trein tussen grote steden uitvalt, er naast een stopbus ook een snelbus van en naar de grote stad moet rijden. Zeker voor de reiziger die normaliter in de intercity zit. Gewoon een echt alternatief, in plaats van een goedkope oplossing."