Categorieën

Service

Opstootje met cameraploeg en slopers bij winkelpand Engering

Opstootje met cameraploeg en slopers bij winkelpand Engering
Nieuws

Opstootje met cameraploeg en slopers bij winkelpand Engering

  • Redactie/Schiedammer Online
  • 31-08-2020
  • Nieuws
Opstootje met cameraploeg en slopers bij winkelpand Engering

SCHIEDAM - Er was vanmiddag rond halfeen aan de Parkweg sprake van onenigheid tussen een filmploeg van omroep Powned en medewerkers van sloopbedrijf Oudt Zwanenburg. De cameraploeg interviewde Theo Engering, de eigenaar van twee panden aan de Parkweg die moeten wijken voor nieuwbouw.

Engering en de filmploeg stonden achter de roodwitte linten die over een afstand van circa twintig meter waren gespannen om fietsers op dit stukje Parkweg het fietspad niet te laten gebruiken. Bij het opnemen kwam het op de hekken gespannen reclamedoek van het slopersbedrijf in beeld. Hiertegen maakten de medewerkers van het sloopbedrijf bezwaar. Het sloopbedrijf is immers geen partij in het conflict tussen Engering en de gemeente. 

Hun eerste verzoek aan de cameraploeg en de geïnterviewde was om een stukje op te schuiven zodat het doek niet in beeld kwam en vervolgens werd erop aangedrongen om maar helemaal achter de roodwitte linten weg te gaan. Daarbij kwam een van de medewerkers nogal dicht bij de verslaggever van Powned. De verslaggever zei niet zo te zitten met het opstootje dat zich afspeelde. "Ik vind wél dat je zeker in deze tijden afstand hoort te houden van elkaar; dat zei ik hem ook", aldus de verslaggever. 

Nadat verslaggever, cameraman en Theo Engering onder de linten waren doorgekropen en men voor een van de twee panden van Engering stond, ging het interview verder. De sfeer bleef wel gespannen.

De sloop van de flats aan de Parkweg is al gestart. Bij de werkzaamheden zijn beschadigingen ontstaan aan de winkel op Parkweg 160 (zie derde foto onder). "Ik ga straks thuis meteen mijn advocaat hierover bellen. De winkelpanden aan Parkweg 160 en 120 zijn nog steeds mijn eigendom", aldus Theo Engering. 

De reportage wordt naar verwachting vanavond tussen zes en negen uur online gezet door Powned op You Tube.

Laatste nieuws: Dit is de reportage.