Categorieën

Service

Optisport blijft exploitant zwembaden en sporthallen

Optisport blijft exploitant zwembaden en sporthallen
Nieuws

Optisport blijft exploitant zwembaden en sporthallen

  • Redactie
  • 09-12-2020
  • Nieuws
Optisport blijft exploitant zwembaden en sporthallen

SCHIEDAM – Optisport baat de komende drie jaar de vier sporthallen en twee zwembaden van Schiedam uit. B&W besloot verder te gaan met de partij die de afgelopen zeven jaar de verschillende sportaccommodaties al exploiteerde.

Daaraan ging wel een aanbestedingsproces vooraf. Zie dit artikel. Daaraan deden in eerste instantie drie partijen mee. “De geselecteerde partijen hebben alle beschikbare informatie gekregen en de accommodaties geschouwd”, aldus het college. “Verder hebben zij, in twee ronden, vragen kunnen stellen.” Daarbij speelde ook de omgang met de gevolgen van de Corona-uitbraak een rol. Uiteindelijk heeft van de drie alleen Optisport daadwerkelijk een aanbieding gedaan.

In de afspraken is onder meer opgenomen dat ‘de gebouwen in goede staat onderhouden dienen te worden’ en dat de prijzen jaarlijks maximaal niet meer dan ‘een indexeringscijfer’ mogen stijgen.

“Wij zijn verheugd dat, zeker in deze moeilijke tijd, een ervaren exploitant als Optisport de exploitatie voortzet van onze binnensportaccommodaties”, aldus B&W. Optisport was de afgelopen zeven jaar de exploitant van de sportaccommodaties. B&W ziet ‘een positieve ontwikkeling in het bezoekersaantal van de meeste accommodaties’. Het gaat om de zwembaden Zuid en Groenoord en de sporthallen Margriet, Groenoord, Oost en Zuid.

Optisport betaalt Schiedam huur maar krijgt daar een jaarlijkse exploitatiebijdrage voor terug. “Per saldo geeft dit op de gemeentebegroting een exploitatieresultaat. De aanbesteding heeft geleid tot een verbeterd exploitatieresultaat van de zes binnensportaccommodaties per 2021 van ca. € 200.000. Dit geeft ons de ruimte om de discussie over binnensportaccommodaties te voeren”, aldus B&W.

Locatiemanager Dogan Corneille van Optisport reageert opgetogen. “Uiteraard zijn we zeer content met de uitkomst. Optisport heeft de afgelopen jaren laten zien een uitstekende bijdrage te leveren aan het sport- en bewegingsaanbod voor de stad en omgeving. Dat we daar nog drie jaar aan toe mogen voegen geeft aan dat het vertrouwen van de gemeente in ons aanwezig is.”

Onlangs werd bekend dat de gemeente Schiedam de mogelijkheden onderzoekt van woningbouw op de plek van de Margriethal. Zie dit artikel.

Azonij Schiedam B.V.

Vlasakker 54, Schiedam

Meer over Azonij Schiedam B.V. →