Categorieën

Service

Oranje onderuit tegen Rusland

Oranje onderuit tegen Rusland
Sport

Oranje onderuit tegen Rusland

  • Redactie
  • 22-09-2018
  • Sport
Oranje onderuit tegen Rusland
VOLLEYBAL - De Nederlandse volleyballers hebben op het WK hun eerste wedstrijd in de tweede ronde verloren. Rusland, dat afgelopen zomer de Volleyball Nations League won, was in Milaan duidelijk met 3-0 te sterk.

Bondscoach Gido Vermeulen koos in het Mediolanum Forum tegen de Russen voor zijn langste en aanvallend sterkste spelers: Daan van Haarlem (spelverdeler), Nimir Abdelaziz (diagonaal), Thijs ter Horst en Maarten van Garderen (passer/lopers), Michael Parkinson en Tim Smit (middens) en Dirk Sparidans (libero). Dat betekende dat Wessel Keemink na zijn sterke optreden in voorgaande wedstrijden, niet in de basis startte.

De Schiedammer kwam er pas in de derde ste in. Toen had Oranje de sets al met 17-25 en 16-25 verloren. In de derde set kwam Nederland tot zijn beste volleybal. Het stond 5-2 voor. Maar Rusland kwam voor met 10-16. Oranje vocht zich toch terug tot 20-22, maar dichter dan twee punten kwamen de 'lange mannen; niet. Rusland maakte het karwei klinisch af toen Egor Kliuka 21-25 binnentipte.

Oranje mag nog hopen op de Final Six, maar moet dan de komende dagen in ieder geval van Finland (vandaag) en Italië (morgen) winnen.