Categorieën

Service

Oranje wint eerste wedstrijd op WK

Oranje wint eerste wedstrijd op WK
Sport

Oranje wint eerste wedstrijd op WK

  • Redactie
  • 30-11-2023
  • Sport
Oranje wint eerste wedstrijd op WK

Kelly Dulfer; foto: archief


HANDBAL - De Nederlandse handbalsters zijn het WK in Denemarken begonnen met een overtuigende zege. Tegen Argentinië werd het 41-26.

In de eerste groepswedstrijd tegen de lager ingeschatte Zuid-Amerikaansen, was het begin van Oranje rommelig. De Argentijnse vrouwen openden de score en troffen meerdere keren de paal. Toch wist Oranje al snel een verschil te maken. Vooral Dione Housheer, Bo van Wetering en Angela Malestein waren vaak trefzeker, waardoor Nederland na een half uur met een comfortabele 20-14-voorsprong de kleedkamer in ging.

Yvette Broch bleef de eerste helft nog op de bank. Na rust benutte de cirkelspeelster meteen haar eerste kans. Daarmee leek de ban gebroken: Argentinië kon het hoge tempo niet meer bijbenen en Oranje liep soepel uit naar een verschil van vijftien doelpunten.

De comfortabele voorsprong gaf bondscoach Johansson in de tweede helft de ruimte om al zijn speelsters minuten te geven. Lieder verving Yara Ten Holte op doel en de achttienjarige Loïs van Vliet maakte in haar eerste WK-duel meteen twee treffers.

Estavana Polman werd topscorer met zeven doelpunten. Dat de Argentijnse vrouwen uiteindelijk wel 26 treffers wisten te maken, is volgens Housheer, die uitgeroepen werd tot speelster van de wedstrijd, nog wel een aandachtspunt voor de volgende duels.

Zaterdag speelt Nederland tegen Congo.