Categorieën

Service

Park Kethel beter op de kaart

Park Kethel beter op de kaart
Wonen

Park Kethel beter op de kaart

  • Redactie
  • 13-09-2023
  • Wonen
Park Kethel beter op de kaart

Archieffoto

SCHIEDAM - Park Kethel wordt nog 'begrijpelijker' dankzij de interactie tussen nieuwe informatieborden en een nieuwe website.

Op de bordjes staat de nodige informatie, en via de QR-code die er op staat, valt op een website nog meer informatie te krijgen. Denk aan recepten met de gewassen of kruiden in kwestie. Veel staat er al online, maar de komende tijd zal de informatie verder worden uitgebreid.

De informatie op de bordjes is tot stand gekomen in samenwerking met de Historische Vereniging Schiedam en de Midden-Delflandvereniging en 'natuurlijk' ook met de Boshoek, Code Groen/het NME en Irado, zo laten de Vrienden van Park Kethel weten. 

De borden worden zaterdag over een week feestelijk in gebruik genomen, vanaf tien uur 's ochtends in het NME-centrum aan de Harreweg. Ieder die daarbij aanwezig wil zijn is welkom; de organisatie vraagt om dat even te laten weten, via E:  [email protected] of T: 06-22455205.

De vriendenstichting streeft naar opname van Park Kethel in het Bijzonder Provinciaal Landschap Midden-Delfland. 

De vrienden willen dit kleine veenweidegebied omvormen tot een tuin met planten, bloemen, bomen en eetbare gewassen die van nature groeien en bloeien in dit specifieke gebied. Zaterdag beginnen zij het handwerk.

Zie ook dit artikel.